Sari la conținut

Fructele miraculoase de vară care previn anumite tipuri de cancer și mențin pielea tânără

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Piersicile sunt fructele miraculoase ale verii care abundă în nutrienți și antioxidanți. Piersicile au apărut prima oară în China, acum mai bine de 8000 de ani. Ele sunt asociate cu prunele, caisele, cireșele și migdalele.

Piersicile pot fi consumate ca atare sau adăugate unei varietăți de meniuri. Frumusețea este că au o mulțime de beneficii pentru sănătate, printre care:

  • O digestie mai bună
  • Piele mai fină
  • Vă scapă de alergii

Iată 10 beneficii surprinzătoare ale piersicilor

 

Abundă în nutrienți și antioxidanți

Piersicile conțin foarte multe vitamine și minerale. O piersică medie de 150 g aduce următorul aport nutrițional:

  • 58 calorii
  • 1 g proteină
  • 1 g grăsimi
  • 14 g carbohidrați
  • 2 g fibre
  • Vitamina C: 17% din necesarul zilnic
  • Vitamina A: 10% din necesarul zilnic
  • Potasiu: 8% din necesarul zilnic
  • Niacină: 6% din necesarul zilnic
  • Vitamina E: 5% din necesarul zilnic
  • Vitamina K: 5% din necesarul zilnic
  • Cupru: 5% din necesarul zilnic
  • Mangan 5% din necesarul zilnic

Piersicile mai conțin și cantități sporadice de magneziu, fosfor, fier și câteva vitamine B.

Sunt pline de antioxidanți, combătând astfel procesele oxidative atât de dăunătoare și apărând organismul de boli și îmbătrânire.

Cu cât fructul este mai copt și mai proaspăt, cu atât mai mulți antioxidanți conține.

Pot ajuta digestia

Datorită fibrelor, contribuie la sănătatea tractului intestinal.

Pot îmbunătăți sănătatea inimii

Un consum regulat de piersici scade riscul de a dezvolta probleme cardiovasculare, pentru că au o calitate miraculoasă: țin în frâu tensiunea arterială și colesterolul.

Piersicile fac minuni pentru piele

Sunt fabuloase pentru piele, mențin sănătatea și elasticitatea pielii, iar la testele de laborator, au întârziat apariția cancerelor de piele la șoareci.

Pot preveni anumite tipuri de cancer

Piersicile au proprietăți anticancerigene. Cercetătorii au observat, după efectuarea mai multor studii pe animale, că un consum de 1-3 piersici pe zi poate reduce considerabil riscul cancerului mamar și al celui de piele.

Printre alte calități minunate ale acestui fruct de vară se mai numără:

  • Pot reduce simptomele de alergie
  • Ajută la creșterea imunității
  • Protejează împotriva anumitor tipuri de toxine
  • Pot reduce nivelul zahărului din sânge

Desigur, trebuie să avem grijă la sursa fructelor. Vara sunt mai ușor de găsit producătorii locali, de aceea, faceți-vă provizii! Piersicile își păstrează calitățile dacă le congelați, dar atenție, nu le decojiți, în coaja lor se află majoritatea beneficiilor.

Și profitați din plin de sezonul cald, când puteți consuma mai multe fructe și legume.

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel