duminică, august 14, 2022

Fructele verii cele mai iubite și gustoase. Odată cu apariția lor, simțim cu adevărat că a venit vara.

În afara persoanelor alergice, mi-e greu să cred că există oameni care nu iubesc căpșunele și cireșele. Începând de la culoarea intensă, datorată pigmentului, este primul semn care ne arată bogăția de antioxidanți. Fructele și legumele colorate sunt o sursă importantă de antioxidanți.

Te-ar mai interesa: Florin Salam, reacție acidă în miez de noapte: Lăs...

Fructele verii cele mai iubite și gustoase. Vitaminele, mineralele și nutrienții din fructele și legumele de sezon reprezintă un combustibil extrem de necesar organismului. Menținerea unei alimentații echilibrate, din care să nu lipsească antioxidanții, este alegerea perfectă pentru finalul de primăvară și pregătirea pentru întâmpinarea anotimpului cald.

Căpșunele și cireșele sunt foarte recomandate, având un conținut scăzut de calorii, dar bogat de antioxidanți.

Reprezintă surse bogate în fibre, antioxidanți și vitamine, căpșunele și cireșele sunt fructele preferate ale acestei perioade, care pot fi incluse cu succes în alimentația zilnică, având beneficii numeroase pentru organism. Căpșunele reprezintă aliați de nădejde pentru fortifierea sistemului imunitar.

Te-ar mai interesa: Beneficiile foliei de aluminiu pentru sănătate. Li...

Numărul redus de calorii (150 g de căpșune conțin doar 40 de calorii), dar și conținutul de 90% apă, recomandă căpșunele ca sursă de răcorire și hidratare atunci când temperaturile  de afară sunt ridicate. Mai mult, 100 de grame de căpșune asigură aproape întregul nostru necesar zilnic de vitamina C, unul dintre cei mai eficienți nutrienți, cu efect antioxidant și antiinflamator, care stimulează buna funcționare a țesuturilor și organelor și reglează glicemia și colesterolul.

Te-ar mai interesa: Diabet: acestea sunt câteva simptome tăcute ale bo...

O singură cană de cireșe conține peste 4.000 de antioxidanți, aceștia având rolul de a scădea colesterolul rău și de a îmbunătăți circulația sanguină. Antioxidanții și nutrienții din componența cireșelor contribuie la detoxifierea organismului și la o imunitate crescută. Cireșele au un număr redus de calorii, aproximativ 50 de calorii la 100 de grame, și un conținut ridicat de apă de 75%, iar datorită vitaminei A din compoziție, conțin de 20 de ori mai mult betacaroten decât căpșunele.

Te-ar mai interesa: Medic român: ”10 gânduri de om prost”...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private