Sari la conținut

Fructul care controlează retenția de apă și elimină toxinele în mod natural

picioare umflate
sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Umflarea este un simptom comun al retenției de lichide, o problemă de sănătate cunoscută sub numele de edem, care, potrivit Fundației Spaniole a Inimii, este cauzată de o acumulare de lichid în țesuturi.

Această afecțiune este foarte probabil să crească riscul de boli circulatorii și renale, deoarece acumularea de lichide în țesuturi are loc mai ales la nivelul membrelor inferioare, al abdomenului și al mâinilor, împiedicând circulația sângelui. Astfel, excesul de lichid poate face ca zonele afectate să se simtă grele și tensionate.

În ceea ce privește simptomele, pe lângă umflături, pot apărea rigiditate la nivelul articulațiilor, dificultăți de mișcare, semne pe piele care pot provoca piele întinsă, oboseală, senzație de oboseală și, în unele cazuri, probleme respiratorii.

Având în vedere aceste semne, este important să solicitați asistență medicală pentru a atenua simptomele și a preveni orice probleme de sănătate. Pe lângă aceasta, este important să aveți obiceiuri alimentare bune pentru eliminarea corectă a lichidelor reținute în organism. De altfel, consumul anumitor fructe, cum ar fi pepenele roșu, este benefic pentru sănătatea cardiovasculară, iar un studiu publicat în Excli Journal Experimental and Clinical Sciences în 2014, intitulat „Watermelon Lycopene and Allied Health Claims”, detaliază faptul că nutrienții săi, cum ar fi licopenul, vitaminele A, B6 și C, și minerale precum magneziul și potasiul, ajută la îmbunătățirea circulației și la prevenirea problemelor cardiace.

fructul care crește colesterolul
Sursă FOTO: Unsplash

Fructul care controlează retenția de lichide

În mod specific, licopenul se referă la un antioxidant care a fost studiat pe larg, „deoarece biosinteza sa implică un mecanism complex care începe atunci când clorofila este degradată în momentul producerii leucoplastului, producând organite specializate cu pigment roșu”. Astfel, acest carotenoid este produsul schimbului de producere a xantofilelor, ß-criptoxantinului, zeaxantinului, leutinului etc.

În ceea ce privește beneficiile sale pentru sănătate, acest nutrient din pepene verde are un mare potențial de a preveni diverse afecțiuni cronice, cum ar fi dislipidemia, diabetul, oncogeneza, bolile neurodegenerative, osteoporoza, printre altele. Alte studii științifice au arătat, de asemenea, că licopenul are un mare potențial nutraceutic și, în calitate de antioxidant, oferă protecție împotriva radicalilor liberi și a daunelor oxidative, care reprezintă una dintre cauzele retenției de lichide.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel