Sari la conținut

Fructul pe care să îl mănânci dimineața pentru a combate osteoporoza

Pentru a vorbi despre fructul care conține proprietăți magice ce ajută la combaterea osteoporozei, este important să subliniem în ce constă această boală osoasă, care sunt simptomele și cauzele ei. De asemenea, este important să subliniem importanța acestui fruct pentru organism în general.

Potrivit site-ului Medline Plus, „osteoporoza este o boală care subțiază și slăbește oasele. Oasele devin fragile și se fracturează (se rup) cu ușurință, în special cele de la șold, coloană și încheietura mâinii. În Statele Unite, milioane de persoane au deja osteoporoză sau prezintă un risc ridicat de osteoporoză din cauza masei osoase scăzute.

În acest sens, merită menționat faptul că oricine poate dezvolta osteoporoză, dar este mai frecventă la femeile în vârstă și – mai ales – la femeile care au fost mame în mai multe rânduri.

Cu toate acestea, este important să subliniem factorii de risc pentru apariția acestei boli:

  • Să îmbătrânești.
  • Să fii mic și slab.
  • Să ai un istoric familial de osteoporoză.
  • Să luați anumite medicamente.
  • A fi o femeie albă sau asiatică.
  • Să ai o densitate osoasă scăzută.

Osteoporoza este o boală tăcută. Este posibil să nu știți că o aveți până când nu vă rupeți un os. Un test de densitate minerală osoasă este cel mai bun mod de a vă verifica sănătatea oaselor.

Simptomele

În stadiile incipiente ale pierderii osoase, de obicei nu există simptome. Dar, odată ce oasele au fost slăbite de osteoporoză, Mayo Clinic spune că pot apărea semne și simptome precum cele de mai jos:

  • Dureri de spate, cauzate de o vertebră fracturată sau prăbușită.
  • Pierderea înălțimii în timp.
  • Postura aplecată.
  • Un os care se rupe mult mai ușor decât era de așteptat.

Pentru a vă menține oasele puternice, urmați o dietă bogată în calciu și vitamina D, faceți exerciții fizice și nu fumați. Dacă este necesar, medicamentele pot fi de asemenea de ajutor. De asemenea, este important să încercați să evitați căderile, care sunt principala cauză a fracturilor la adulții în vârstă.

Cauze

Clinica Mayo afirmă că „oasele se reînnoiesc în mod constant: se produce os nou și se descompune osul vechi. Când ești tânăr, corpul tău produce os nou mai repede decât descompune osul vechi, iar masa osoasă crește. De la vârsta de 20 de ani, acest proces încetinește și majoritatea oamenilor ajung la masa osoasă maximă la vârsta de 30 de ani. Pe măsură ce îmbătrânim, masa osoasă se pierde mai repede decât se formează.

De asemenea, probabilitatea de a dezvolta osteoporoză depinde în parte de masa osoasă obținută în tinerețe. Masa osoasă maximă este parțial moștenită și variază, de asemenea, în funcție de grupul etnic. Cu cât masa osoasă maximă este mai mare, cu atât mai mult os aveți „în bancă” și cu atât este mai puțin probabil să dezvoltați osteoporoză cu vârsta.

În toată această ecuație există un fruct care are multe proprietăți care ajută la întărirea oaselor. Este vorba de portocală. Un fruct care are „un nutrient de care organismul are nevoie pentru a forma vasele de sânge, cartilajul, mușchii și colagenul din oase. Această vitamină ajută, de asemenea, la absorbția fierului, un mineral important pentru oase”, precizează Mayo Clinic.

Portocalele, pe de altă parte, sunt o sursă bogată de calciu. Merită să ne amintim că calciul este un mineral care ajută mușchii, nervii și celulele să funcționeze normal. „Corpul dumneavoastră are nevoie de calciu (precum și de fosfor) și pentru a face oase sănătoase. Oasele sunt principalul loc de depozitare a calciului în organism”, notează Medline Plus, serviciul de informații al Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.