duminică, noiembrie 27, 2022

Gata cu vremea bună! Vin frigul și ploile… Iată când se așteaptă lapoviță și ninsori. Atenție la sănătate, este și vremea virozelor și a gripei sezoniere!

 

Gata cu vremea bună, soare și temperaturi plăcute! Toamna blândă de până acum ne va „părăsi” și locul îi va fi luat de una rece și ploioasă…

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea se va schimba radical, chiar în acest weekend sunt așteptate ploi slabe sau burniță în majoritatea regiunilor.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în corpul tău când bei vin fiert. 5...

De asemenea, la munte se anunță lapoviță și ninsori. În următoarele zile, frigul pune stăpânire pe România.

Ploile încep timid, dar treptat se extind în toată țara

Nebulozitatea prezentă în prima parte a intervalului în regiunile nord-vestice va determina pe arii restrânse ploi slabe, apoi se va extinde şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării, iar ploi se vor semnala în Transilvania, în Maramureş, în Moldova, local în Oltenia şi pe suprafeţe mai mici în Banat, Crişana şi Muntenia.

„La altitudini în general de peste 1800 m, trecător, vor fi şi precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, unde la rafală se vor depăşi viteze de 55-60 km/h.

Te-ar mai interesa: Horoscop RUNE 28 Noiembrie – 4 Decembrie. Vo...

Temperaturile maxime, anunță meteorologii, se vor încadra între 11 şi 20 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade Celsius. Pe alocuri, mai ales la începutul zilei, va fi ceaţă“, anunță ANM.

Cum va fi vremea în București

Potrivit ANM, în Capitală, vremea se va menține caldă, iar în primele ore vor fi condiţii pentru nori joşi sau ceaţă, apoi cerul va fi mai mult senin.

Noaptea se va înnora treptat. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 18 grade Celsius, iar cea minimă de 7 grade Celsius, mai scăzută în zona preorăşenească, spre 4 grade Celsius.

Te-ar mai interesa: Pericolul ascuns din pliculețele de ceai. Sigur NU...

Totodată, vineri, 11 noiembrie, în cea mai mare parte a ţării valorile termice vor fi în scădere faţă de intervalul anterior, dar se vor situa uşor peste cele normale în cea de a doua decadă a lunii noiembrie.

Cerul va fi variabil, cu înnorări şi temporar ploi în Muntenia, local în Oltenia, Dobrogea, Moldova, sud-vestul Transilvaniei, la munte şi izolat, posibil şi în restul teritoriului.

Te-ar mai interesa: Ce nu ai voie să faci de Sfântul Andrei. Vei fi ur...

La altitudini în general de peste 1800 metri, trecător, vor fi şi precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va sufla slab şi moderat, iar mai ales pe parcursul zilei vor fi unele intensificări în zona montană înaltă şi pe suprafeţe foarte mici şi în est şi în sud.

„Temperaturile maxime se vor încadra în general între 9 şi 17 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 1 grad în estul Transilvaniei şi 11 grade Celsius pe litoral. Mai ales dimineaţa şi noaptea, pe alocuri va fi ceaţă“, spun meteorologii, citați de Adevărul.

Te-ar mai interesa: Rugăciuni puternice către Sfântul Andrei. Te ocrot...

Gata cu vremea bună în București, de mâine se face frig. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua, cu o probabilitate mai mare pe parcursul zilei.

Vântul va sufla în general slab în prima parte a intervalului, apoi moderat, iar la rafală se vor atinge viteze de pânã la 30-35 km/h.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 8 grade Celsius, mai notează Adevărul.

Așadar, aveți grijă la sănătate pentru că este mai de preț decât orice! Sezonul gripei este în toi, ca și al virozelor, așa că aveți grijă la aceste schimbări bruște de temperaturi.

Din păcate, gripa este destul de gravă și poate duce la moarte dacă nu ne tratăm. Iată mai multe detalii despre gripă și categoriile vulnerabile aici.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private