Sari la conținut

Grăsime viscerală: condimentul care stimulează metabolismul și elimină grăsimea dăunătoare în câteva săptămâni

condiment p
Sursa foto: Arhiva Doctorul Zilei
condiment benefic pentru cardiaci

Grăsimea VISCERALĂ este considerată una dintre cele mai toxice deoarece eliberează substanțe chimice nocive în sânge. Din fericire, unele produse alimentare s-au dovedit promițătoare în inhibarea depozitării grăsimilor abdominale dăunătoare. Un condiment, care este un aliment de bază în multe bucătării, ar putea ajuta la eliminarea grăsimii viscerale în câteva săptămâni.

Spre deosebire de grăsimea subcutanată, grăsimea viscerală se află în cavitatea abdominală, înglobând organele vitale, unde nu poate fi împinsă. Este renumit pentru eliberarea de substanțe chimice dăunătoare în fluxul sanguin, care pot crește riscul de a avea un atac de cord. Cercetătorii reiterează adesea importanța unei diete bune pentru a elimina grăsimea viscerală din organism. Un condiment poate începe să aibă efect în câteva săptămâni, potrivit unui studiu.

Un corp de cercetare sugerează că cardamomul poate ajuta la eliminarea grăsimii care se acumulează în regiunea abdominală a corpului.

Journal Nutrients subliniază unele dintre cele mai venerate proprietăți de sănătate ale condimentului.

Autorii explică: „Cardamomul este un condiment binecunoscut cu soiuri verzi și negre […] folosit în practicile culinare și de medicină tradițională.

„Pastăile uscate de cardamom conțin uleiuri volatile, acizi fenolici și steroli.”

Studiul a fost realizat pe rozătoare hrănite cu o dietă bogată în carbohidrați și grăsimi timp de opt săptămâni, care au continuat să dezvolte adipoziție viscerală și toleranțe reduse la glucoză.

Cercetătorii și-au propus să compare răspunsurile cardiovasculare, hepatice și metabolice ale rozătoarelor la cardamomul verde și negru.

Ei au remarcat: „Raportăm că adăugarea de cardamom negru în dietă a îmbunătățit semnele sindromului metabolic mult mai eficient decât cardamomul verde.

„În plus, cardamomul verde poate înrăutăți structura inimii și a ficatului.”

În altă parte a lucrării, autorii atribuie efectele de scădere ale cardamomului asupra grăsimii viscerale terpenelor condimentului.

Cercetătorii au observat că șobolanii hrăniți cu cardamom negru „au arătat inversări marcate ale modificărilor induse de dietă, cu scăderea adipozității viscerale, a masei adipoase totale, a tensiunii arteriale sistolice și a trigliceridelor plasmatice, precum și a structurii și funcției inimii și ficatului”.

Dimpotrivă, rozătoarele care au primit cardamom verde au văzut „adipoziție viscerală crescută și masa totală de grăsime corporală și leziuni crescute ale inimii și ficatului, fără îmbunătățiri consistente ale semnelor sindromului metabolic”.

„Aceste rezultate sugerează că cardamomul negru este mai eficient în inversarea semnelor sindromului metabolic decât cardamomul verde.”

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel