marți, mai 30, 2023

Te-ai întrebat vreodată care este calitatea aerului din casa ta? Incredibil, calitatea aerului din interior poate fi de două până la cinci ori mai poluată decât aerul exterior și, din moment ce oamenii petrec de obicei aproximativ 90% din timp în interior, aceasta ar putea fi o mare problemă.

De la lumânări parfumate la produse de curățare, casa ta ar putea fi poluată încet cu particule care te expun riscului la probleme grave de sănătate, potrivit medicului Amir Khan.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Topul celor mai bune alimente pentru...

Vorbind într-un videoclip postat pe Twitter , Dr. Khan a spus: „Când ne gândim în mod normal la poluarea aerului, ne gândim la exterior – mașini, avioane, emisii. Dar există articole uzuale de uz casnic care pot polua interiorul caselor noastre. Calitatea slabă a aerului din interior a fost legată de boli pulmonare, boli de inimă și chiar accidente vasculare cerebrale. Deci, să ne uităm la câteva exemple.”

Lumânări și bețișoare parfumate și tămâie

Când vine vorba de articole de uz casnic, care nu sunt prietenoase cu aerul și sănătatea noastră, ne referim la lumânările parfumate și bețișoarele de tămâie. Acestea eliberează particule mici de poluanți atunci când ard.

Te-ar mai interesa: Medic celebru, despre cel mai toxic produs pe care...

Dr Khan a spus: „Bețișoarele de tămâie, în special, emană de peste 100 de ori mai multe particule fine decât o lumânare parfumată. Deci, este o idee bună să le aprindeți în spații mari bine aerisite”Și, în sfârșit, ajungem la probabil cele mai poluante articole din casă – produsele de curățare.

Dr. Khan a spus: „Produsele de curățare, cum ar fi lustruirea pentru mobilier, odorizantul, detergentul pentru covoare, agentul de curățare a cuptorului, precum și aerosolii, cum ar fi deodorantul și fixativul pentru păr, conțin compuși organici volatili sau COV, care, atunci când sunt inhalați, ne pot irita căile respiratorii și ne provoacă senzația de greață și ne afectează nervii și alte organe”.

Te-ar mai interesa: Cum arată negii cancerigeni din zona intimă. Medic...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private