joi, februarie 2, 2023

Tămâierea casei: Începutul de an semnifică schimbare, planuri noi, dorință de mai bine. După Sărbătorile de Iarnă simțim nevoia de reechilibrare, de a lua o pauză de la mese bogate.

Este o bună perioadă pentru abținere de la mâncare și de la gânduri urâte. Este momentul curățeniei, nu doar fizice, cât și a gândurilor noastre. Iar curățenia poate fi făcută și în mediul în care locuim, dar într-un mod mult mai profund, mai spiritual.

Te-ar mai interesa: Toți cei care consumă ceai de plante regulat trebu...

Aprinde zilnic tămâie în casă și nu vei mai avea niciodată probleme! – Frumusețe și suflet

Tămâierea casei: beneficii

Este extrem de important să stropim cu agheasmă prin casă și să tămâiem locuința. Tămâierea, de pildă, se face acasă odată cu începutul rugăciunilor. Se aprinde tămâie și se pot tămâia și sfintele icoane; aceasta se face de către un bărbat cu credință, dacă nu este se poate face și de o creștină curată în acel timp. Este bine să se tămâie toate camerele.

Tămâierea, înălțarea și răspândirea unor miresme binemirositoare prin arderea de tămâie, reprezintă mărturisirea credinței și a supunerii noastre față de Dumnezeu, prin fumul binemirositor care se înalță spre cer că semn al jerfei noastre, al gândului nostru și al inimii noastre deschise către Dumnezeu cu mulțumire și încredere.

Te-ar mai interesa: Horoscop 2 februarie 2023. Astrolog: Indecizia va ...

În același timp, tămâia binemirositoare este semn al prezenței lui Dumnezeu, a Duhului lui Dumnezeu, a cărui prezența se face simțită ca aducătoare de pace, de liniște, de bucurie.


Preot: „Tămâia alungă duhurile necurate”

Părintele Florin Ioniță, preot paroh al Parohiei Brătila de Jos, a dezvăluit cât de important este tămâierea, pentru a alunga duhurile rele din casă, necazurile, durerea și stările de spirit rele, potrivit Spectacola.

Te-ar mai interesa: Cine este soția lui Gigi Becali?! Marele secret al...

De asemenea, duhovnicul a precizat că fumul de tămâie are puterea de alungare a oricăror forţe ale răului, de oriunde ar veni acestea, din partea oamenilor sau din partea vrăjmaşului diavol, dar mai ales, are menirea de a îndepărta prezenţa şi lucrarea diavolului şi a duhurilor rele. De aceea în popor se spune „fuge ca necuratul de tămâie”.

„Ne ajută foarte mult tămâiatul prin casă. În Biserică avem niște materii extraordinare: pâinea și vinul. Din prescură și vin facem Sfânta Împărtășanie.

Te-ar mai interesa: Greșeli pe care le faci când iei medicamente. Vă p...

După avem apa, materie primă din care facem aghiasma cu care stropim prin casă. Avem și tămâia sau smirna cu care tămâiem.

Atât aghiasma, cât și tămâiatul sunt foarte bine venite, deoarece alungă duhurile necurate, starea de spirit încinsă și acele necazuri și dureri”, a declarat preotul paroh, Florin Ioniță.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private