Sari la conținut

Greșeala pe care o faci atunci când mănânci alune. Sub nicio formă să nu mai faci ASTA!

Se stie de mult ca alunele sunt un aliment foarte sanatos, bogat intr-un numar bun de nutrienti de care avem nevoie si in alte substante care au un impact pozitiv asupra sanatatii noastre.

Cu toate acestea, de multe ori nu profităm de întregul lor potențial. În general, alegem să mâncăm acest fruct curățat în totalitate (și, de asemenea, cu cantități mari de sare); În acest fel, stricam proprietățile cojii roșiatice care le acoperă.

Antioxidanți și resveratrol

De exemplu, coaja de arahide, care reprezintă aproximativ 3% din totalul semințelor, este bogată în compuși fenolici, cunoscuți pentru efectul lor antioxidant, care ajută la prevenirea stresului oxidativ în organismul uman.

Aceste substante, care se gasesc in proportie mai mare chiar si decat in ceaiul verde, ajung la cea mai mare concentratie in coaja de arahide cand sunt prajite, asa ca ar trebui să le consumi cu coaja.

Citeste si:

Componentele benefice ale cojilor de arahide nu se limitează la compușii fenolici, ci conțin și resveratrol, un compus care se găsește și în fructele roșii, struguri și vin.

Resveratrolul este o substanță produsă în mod natural de multe plante, dar mai ales de unele care conțin pigmenți roșiatici, și care are multe efecte pozitive asupra sănătății.

De exemplu, se crede că poate ajuta la prevenirea deteriorarii vaselor de sânge, la scăderea colesterolului din lipoproteine ​​cu densitate joasă (ceea ce numim „colesterol rău”) și la prevenirea cheagurilor de sânge.

Cu toate acestea, în acest sens trebuie remarcat faptul că studiile care au lucrat cu substanța sunt inegale și, deși unele au furnizat dovezi în acest sens, nu este considerat un fapt complet confirmat.

Oricum ar fi, cazul alunelor este un exemplu clar de practică comună în multe alimente, și anume eliminarea unor componente care, pe de altă parte, concentrează multă valoare nutritivă (în mod similar cu ceea ce se întâmplă, de exemplu, cu cereale care nu sunt integrale).

Uneori, așadar, este convenabil să reflectăm la ce versiune a alimentelor dorim să consumăm, ținând mereu cont de sănătatea noastră, potrivit Salud.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.