vineri, mai 27, 2022

Greutatea ideală depinde de la o persoană la alta. Este greșit să ne comparăm cu alții, atunci fie rişti fie să te mulţumeşti să ai câteva kilograme în plus, fie să vrei să slăbeşti exagerat de mult.

Următorul tabel te poate ajută să verifici greutatea ideală în funcţie de înălţime şi vârstă.

Dacă ai mai puţine kilograme decât ar trebui, mergi la medic şi vezi dacă nu cumva ai o problema de sănătate. După ce ai exclus această posibilitate, poţi încerca să îţi îmbogăţeşti dieta cu nutrienţi care te-ar putea ajuta să te îngraşi.

Te-ar mai interesa: Primarul Capitalei, „proiect minune” realizat după...

O greutate normală te ajută să fii sănătoasă și să te protejezi de boli. n tabelul de mai jos vezi care este greutatea ideală în funcție de vârstă și înălțime.

În acest sens, ne ajută formula de calcul al indicelui de masă corporală, cunoscutul IMC.

IMC se calculează împărțind greutatea subiectului la pătratul înălțimii sale, exprimată de obicei ori în metri.

Poți să-și calculezi singur indexul de masa corporal folosind formula de mai sus si sa vezi daca te situezi in zona normala.

Ca regula general valabila, spre exemplu, daca vorbim despre 1.60-1,70m inaltime, femei, atunci greutate trebuie sa fie in jur de 50-55-60-65 kg ( cam cu 5-10 kg mai putin decat numarul centimetrilor de peste 1m ), daca vorbim de 1.70-1.80m, barbati, atunci 70- 75-80-85kg pot fi valori optime. Totusi, mai detaliat puteti face calcul mai sus mentionat.

Te-ar mai interesa: Cazul halucinant a medicului care a anunțat variol...

Dacă ai o greutate normală, înseamnă că ai și o sănătate bună. Pentru a rămâne așa, este important să ai o dietă echilibrată, bazată pe fructe și legume, și să faci mișcare 30 de minute în fiecare zi.

Dacă ai kilograme în plus, trebuie să iei unele măsuri pentru a reveni la o greutate normală.

Excesul de greutate crește riscul apariției bolilor cardiovasculare, de accident vascular și de diabet.

Te-ar mai interesa: Transpiri în exces? Iată cum poți combate hiperhid...

În acest caz, mișcarea este foarte importantă și ar trebui să a alimentație sănătoasă, bazată pe multe fructe și legume.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private