Sari la conținut

Grevă de proporții! Peste 10.000 de medici și asistenți sociali au ieșit în stradă. Care sunt principalele revendicări

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Grevă de proporții! Peste 10.000 de medici și asistenți sociali au ieșit în stradă. Care sunt principalele revendicări.

Protest de amploare, miercuri, 15 iunie, în Piața Victoriei! Peste 10 mii de angajaţi din sistemul medical şi asistenţă socială din toată țara s-au întâlnit la București și au protestat față de inechitățile sociale.

Grevă de proporții! Peste 10.000 de medici și asistenți sociali au ieșit în stradă

Medicii şi asistenţii medicali sunt nemulţumiţi că salariile nu le-au mai fost majorate de patru ani şi cer totodată creşterea sporurilor, dar şi plata gărzilor la nivelul acestui an.

Sindicaliştii SANITAS mai solicită finanţarea voucherelor de vacanţă de la bugetul de stat pentru angajaţii din sănătate şi rediscutarea cu partenerii sociali a obiectivelor asumate prin PNRR care vizează reforma sistemului public de salarizare.

Care sunt principalele revendicări

Solicitările angajaților din sistemul medical şi asistenţă socială:

  • Aplicarea corectă şi în totalitate a prevederilor Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, pentru toate drepturile salariale cuvenite angajaţilor din Sănătate şi din Asistenţă socială: creşterea salariilor de bază, aplicarea sporurilor şi plata gărzilor la salariul de bază aflat în plată etc.;
  • Rediscutarea cu partenerii sociali a obiectivelor asumate de autorități prin PNRR în ceea ce privește buna guvernanță în sectorul public, cel puțin cele referitoare la principiile care vor sta la baza reformei sistemului public de salarizare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel