marți, iunie 6, 2023

În Italia este ultima zi în care persoanele nevaccinate mai pot avea acces în hoteluri, restaurante, săli de spectacol ori de sport, în avion, tren, vapor sau chiar în autobuz ori metrou. De mâine intră în vigoare un nou decret al Guvernului de la Roma care limitează și mai mult activitățile celor ce se opun vaccinării.

Guvernul a decis. Este ultima zi. Autoritățile au făcut anunțul care vizează milioane de oameni

Pentru cei care militează împotriva vaccinului, în Italia, astăzi este ultima duminică înainte de semiblocarea pe care Guvernul de la Roma a decis-o începând cu 10 ianuarie, dată de la care doar cu așa-numitul Super Green Pass, supracertificatul care se obține cu vaccinarea completă sau trecerea prin boală, se poate mânca în restaurante sau intra în săli de cinematograf sau de teatru, potrivit RRA.

Te-ar mai interesa: Predicții Cristina Demetrescu: România, transformă...

Cine nu este vaccinat nu va avea dreptul să circule cu trenul, nava sau avionul la nivel național și nici cu mijloacele de transport în comun, autobuz sau metrou, la fel cum nu va putea dormi într-un hotel. Singurul mod de a călători pentru cei fără vaccin este acela de a se deplasa cu mașina personală sau în taxi.


Nu te căsătorești dacă nu ai Super Green Pass

Totodată, oricine se căsătorește sau botează un copil poate invita la petrecere doar persoane care dețin acest Super Green Pass. De asemenea, testul Covid negativ nu va mai fi suficient pentru a schia și nici pentru a face sport într-un club, nici măcar în aer liber. Aceste interdicții sunt valabile și pentru cetățenii români rezidenți în peninsulă, dar și pentru turiștii străini care vin în vacanțe.

Te-ar mai interesa: Cum îți dai seama că ești în prag de infarct. Toat...

În plus, tot în Italia, de ieri vaccinarea a devenit obligatorie pentru toți cetățenii cu vârste de peste 50 de ani, inclusiv pentru cei străini, adică și pentru români. Italia a raportat, la ultimul bilanț de aseară, peste 197 de mii de cazuri Covid față de 108 mii în ziua precedentă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private