joi, iunie 24, 2021

India a declarat că o „variantă dublă mutantă” a coronavirusului descoperită pentru prima dată acolo în martie ar putea fi legată de un al doilea val mortal, conform BBC.

Probele care conțin mutantul –

sau varianta B.1.617 – au fost găsite în mai multe state cu un număr mare de cazuri. Un oficial al Centrului Național pentru Controlul Bolilor a spus, totuși, că încă nu au reușit să stabilească pe deplin o corelație.

Un dublu mutant este atunci când două mutații se reunesc în același virus.

Între timp, India a raportat miercuri 412.000 de cazuri în 24 de ore miercuri și 3.980 de decese.

De asemenea, consilierul științific de vârf al guvernului a avertizat că un al treilea val este inevitabil.

Într-un comunicat de presă al ministerului sănătății, K VijayRaghavan a recunoscut că

experții nu anticipaseră „ferocitatea” creșterii în cazuri.

“Faza a treia este inevitabilă, având în vedere nivelurile ridicate de virus circulant”, a adăugat el în timpul unui briefing de știri. “Dar nu este clar în ce perioadă se va produce această fază trei … Ar trebui să ne pregătim pentru noi valuri”.

Probele care conțin varianta B.1.617 au fost găsite în mai multe state care înregistrează un mare număr de infectări cu Covid-19. Din aproximativ 13.000 de probe secvențiate, peste 3.500 s-au dovedit a fi variante mutante, în opt state.

Timp de mai mult

de o lună, Delhi a insistat că varianta B.1.617 nu are nicio legătură cu creșterea actuală. Oficialii au negat, de asemenea, că majorarea numărului de cazuri este legată de mutațiile britanică, sud-africană și braziliană.

Creșterea actuală a virusului a copleșit deja sistemul de sănătate cu paturi de spital, oxigen și chiar spațiu pentru crematoriu în cantitate redusă.

Mai multe state se află sub blocaje localizate și stingeri, dar guvernul este reticent să impună un blocaj național, de teama impactului asupra economiei.

Cu noile contagieri, India a trecut pragul de 21 de milioane de cazuri

de la începutul pandemiei, potrivit celor mai recente date ale Ministerului Sănătăţii.

Cu toate acestea, experții spun că numărul de infectări poate fi mult mai mare, acest lucru neputând fi însă stabilit din cauza testării reduse și a raportării insuficiente a deceselor.

 

Ultimele stiri

Parteneri