Sari la conținut

Halep criticată dur și pusă la zid în plin scandal de dopaj: „Este spălată pe creier! Suferă de Sindromul Stockholm!”

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep a împărțit pe fanii sportivei în două tabere.

Simona Halep a fost depistată pozitiv la Roxadustat, o substanță interzisă de Agenția Mondială a Tenisului. Din această cauză, ea a fost suspendată provizoriu, până când se va finaliza procesul. Tenismena a spus că va face tot ce poate pentru a demonstra că este nevinovată.

Simona Halep i-a înfuriat pe fanii tenisului, după ce l-a felicitat, pe contul său personal, pe Holger Runer, după victoria lui Paris Bercy. În mesaj, cea mai bună tenismenă din România și-a exprimat admirația față de antrenorul ei, Patrick Mouratogolou, care i-a fost antrenor și lui Paris Bercy.

Simona Halep: Sunt mândră de antrenorul meu!

„Felicitări, Holger Rune! Mi-a plăcut să te văd jucând. Sunt mândră de antrenorul meu, Patrick Mouratoglou, o persoană specială”, a scris Simona Halep, în mediul online.

Cu acest mesaj, Simona Halep i-a înfuriat pe fanii tenisului. Aceștia susțin că mesajul nu este potrivit, în contextul în care ea a fost depistată ca fiind dopată pe durata colaborării cu antrenorul francez.

„E spălată pe creier”

„Simona? Asta e ceea ce numesc unii Sindromul Stockholm?”, „De-a dreptul înfiorător!” și „Chiar e spălată pe creier!” sunt câteva dintre comentariile care au pus-o la zid pe Halep.

Agenția Națională Antidoping (ANAD) despre Roxadustat

“Substanţa FG-4592 (Roxadustat) se încadrează în Lista Interzisă la secţiunea S2 – Hormoni peptidici, factori de creştere, substanţe înrudite şi mimetice, agenţi activatori ai factorilor care induc hipoxia. Stabilizatorii factorilor care induc hipoxia s-au regăsit pe Lista Interzisă din anul 2011.

În 2015 şi 2016 a fost introdusă denumirea FG-4592 în cadrul acestei secţiuni de stabilizatori ai factorilor care induc hipoxia. Din anul 2017 a fost adăugată în Lista Interzisă denumirea internaţională a FG-4592 Roxadustat. Substanţa Roxadustat este considerată substanţă nespecifică.

În termeni simpli, gestionarea rezultatelor implică toate aspectele, pornind de la revizuirea cazului, la notificarea sportivului (sau a persoanei implicate), la acuzarea sportivului și soluționarea cazului, care poate include o procedură de audiere și apel”, se menţionează în comunicatul ANAD.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel