Sari la conținut

Haos pe Otopeni. Mai multe zboruri TAROM anulate, după ce piloții au intrat brusc în concediu medical. „Este o situație fără precedent”

aeroport
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Calatorii cu familia

Haos pe Aeroportul Otopeni, după ce mai multe curse Tarom au fost anulate, încă de la primele ore ale zilei de luni, 8 iulie. Compania Tarom face eforturi pentru a găsi zboruri alternative pentru pasagerii celor 10 curse anulate în această dimineaţă pe Aeroportul „Henri Coandă” din capitală.

Aproximativ 20 de piloţi sau membri ai echipajelor au invocat probleme de sănătate, astfel că a fost necesară anularea acestor zboruri.

Haos pe Otopeni. Piloții Tarom se declară „inapți de zbor”

Reprezentanţii Tarom ne-au declarat că nu este vorba despre o grevă şi că a alocat personal suplimentar pentru a face faţă acestei situaţii. Majoritatea pasagerilor afectaţi sunt cetăţeni străini şi au aflat abia în aeroport că nu vor mai putea zbura.

„Este o situaţie neprevăzută, fără precedent aş putea spune, în care da, avem mai mult de 20 de piloţi sau comandanţi, în funcţie de caz, care s-au declarat inapţi pentru zbor, iar în consecinţă, avem aceste 10 zboruri anulate la nivelul zilei de astăzi”, a transmis Alexandru Anghel, purtător de cuvânt al Tarom, potrivit RRA.

Motivul invocat este indisponibilitatea temporară a membrilor echipajului de zbor, mai exact un membru din echipajul fiecărei aeronave s-a declarat „inapt de zbor”. Piloțiii intră rând pe rând în concediu medical, în semn de protest față de lipsa de personal.

„Nu sunt în grevă, cel puţin nu avem o situaţie încadrată în situaţia de grevă. Avem echipe Tarom în zona operaţională, care discută cu pasagerii, se încearcă căi de rerutare, s-au şi făcut progrese în această zonă.

Îndemnăm pasagerii, dacă află că zborul lor a fost anulat, să se îndrepte către agenţie, dacă au mers la agenţie şi au achiziţionat biletul de la o agenţie de turism, şi către Tarom, în agenţiile noastre, la call-center pentru a afla detalii şi a afla paşii următori”, a mai transmis Alexandru Anghel.

Cursele anulate luni, 8 iulie, până la ora 10:00

  • ROT101/2 Otopeni -Cairo- Otopeni,
  • ROT167/8 Otopeni -Beirut- Otopeni,
  • ROT187/8 Otopeni -Amman-Otopeni,
  • ROT701/2 Otopeni – Iași-Otopeni,
  • ROT621/2 – Otopeni – Oradea-Otopeni,
  • ROT261/2 – Otopeni – Istanbul-Otopeni,
  • ROT231/2 – Otopeni – Budapesta-Otopeni,
  • ROT 301/2 – Otopeni – Frankfurt-Otopeni,
  • ROT361/2 – Otopeni – Amsterdam – Otopeni,
  • ROT 381/2 – Otopeni – Paris-Otopeni.

Unele curse vor fi reprogramate pentru marți, 9 iunie

Reprezentanţii TAROM au declarat că nu este vorba de o grevă şi, deocamdată, motivele evoluţiilor din această dimineaţă sunt necunoscute. Sute de pasageri, în majoritate străini, au aflat abia la aeroport că nu vor mai putea zbura la ora stabilită.

Unele curse vor fi reprogramate pentru mâine, mai ales pentru cei care vor să aștepte. Aceștia vor primi și cazare, iar unde erau urgențe și a fost posibil au fost redirecționați spre alte zboruri de astăzi. Mai mult, cei care și-au luat biletele prin agențiile de turism trebuie să le contacteze pe acestea, iar cei care și-au luat biletele prin TAROM există un telefon unde pasagerii pot suna la call center. Toți pasagerii vor fi despăgubiți.

La Aeroportul Otopeni Henri Coandă sunt în mare măsură străini cei care nu au mai putut zbura astăzi, pentru că românii, mai ales bucureștenii, au revenit la casele lor pentru moment.

În aeroport există și reprezentanții TAROM în zona operațională care discută în aceste momente cu pasagerii afectați. Mai mult, reprezentanții Consiliului de administrație de la TAROM sunt așteptați la Ministerul Transporturilor pentru discuții referitoare la ceea ce se întâmplă în ultimele ore.

Delegația României, care urma să participe la summit-ul NATO de la Washington, a plecat din țară spre Paris cu un avion militar, după ce au fost afectați de această situație de la TAROM.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel