vineri, octombrie 7, 2022

Hărțuire sexuală? Iată cum rezolvă Gabriela Firea problema. CEDO a condamnat România pentru că nu a tratat cu atenție un caz de hărțuire sexuală.

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului  (CEDO) a condamnat în urmă cu două zile România pentru că nu a tratat cu atenție un caz de hărțuire sexuală. Astfel, statul român trebuie să îi plătească unei femei din Timiş despăgubiri de 7500 de euro, relatează RTV.

Te-ar mai interesa: Șocant! Dieta cu grapefruit aproape a provocat amp...

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, aduce în discuție problema femeilor hărțuite sexual la locul de muncă la două zile după ce România a fost condamnată la CEDO. Judecătorii de la Strasbourg critică dur anchetatorii din România pentru cum au gestionat această anchetă.

Cazul se referă la o femeie care lucrează la o gară din județul Timiș. După ce în țară nu i s-a făcut dreptate, femeia a reclamat la CEDO faptul că șeful ei ar fi hărțuit-o sexual.

S-ar părea că în țară cazul a fost anchetat de procurori, însă a fost clasat definitiv după trei ani, pe motiv că bărbatul nu a pus-o într-o situație umilitoare si nu a intimidat-o.

Te-ar mai interesa: Ce poți lua ca să nu te mai constipi. Cele mai bun...

Gabriela Firea: „Simt revoltă”

Reacția Ministrului Familiei nu a întârziat să apară. Gabriela Firea a pus în discuție problema femeilor harțuite sexual la locul de muncă într-o postare pe rețelele de socializare.

”Hărţuirea sexuală la locul de muncă este o realitate! Femeile care reclamă astfel de fapte trebuie ascultate, înţelese şi luate în seamă.

Simt revoltă de fiecare dată când se râde de femeile care spun că şefii lor au un comportament nepotrivit.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă cu noi în timpul unui atac de panic...

Hărţuirea sexuală este o faptă penală şi trebuie anchetată ca atare’, afirma Gabriela Firea pe pagina de Facebook

De asemenea, Firea mai preciza faptul că „verdictul de la Strasbourg este un precedent important pentru toate cazurile de hărțuire sexuală din România, dar și din Europa”, precizat Firea pe pagina sa de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private