Sari la conținut

Icoana făcătoare de minuni și vindecătoare de cancer, sărbătorită pe 15 octombrie. Iată unde se află

Rugaciune
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Rugaciune catre Sfanta Parascheva

Icoană făcătoare de minuni. La 15 octombrie se cinstește Icoana Maicii Domnului „Pantanassa”, vindecătoarea de cancer, icoană care a săvârșit adevărate minuni, de-a lungul vremii. Cum s-a descoperit că ar fi făcătoare de minuni Icoana Maicii Domnului „Pantanassa”, vindecătoarea de cancer?

Se spune că într-o zi, un tânăr din Cipru a mers să viziteze mănăstirea și a intrat în biserică. În acel moment, Gheron Iosif a văzut cum din fața Maicii Domnului radia o lumină strălucitoare. În același timp, o putere nevăzută l-a împins pe tânăr la pământ. Când tânărul și-a revenit, a început să se pocăiască și să plângă și a mărturisit că era necredincios și că practica vrăjitoria. El și-a schimbat viața și a devenit creștin ortodox.

Această icoană este cunoscută pentru multele minuni săvârșite, mai ales pentru vindecarea persoanelor care suferă de cancer. Există multe mărturii recente ale celor vindecați, după ce au participat la citirea acatistului sau a paraclisului Maicii Domului „Pantanassa” la mănăstire, potrivit doxologia.ro.

Icoană vindecătoare

Această icoană are de la Dumnezeu şi harul deosebit de a vindeca înfricoşătoarea boală a cancerului. Sunt cunoscute foarte multe cazuri de canceroşi vindecaţi recent, după citirea acatistului sau a paraclisului Maicii Domnului „Pantanassa”.

Multe minuni au avut loc în ultimii ani în Rusia, după ce au fost duse – la cererea Patriarhului Moscovei – trei copii ale icoanei „Pantanassa”: una la biserica Tuturor Sfinţilor din Krasnoe Selo, Moscova, a doua la Mănăstirea Schimbării la Faţă a Mântuitorului din Novospaski, iar a treia la Mănăstirea Valaam.

Câteva icoane ale Maicii Domnului „Pantanassa” vindecătoare de cancer – copii după original – pot fi găsite spre închinare şi în România: la Biserica Rusă din Bucureşti, la Mănăstirea Oaşa din judeţul Alba şi la Mănăstirea Şinca Nouă din judeţul Braşov.

Icoana Maicii Domnului „Pantanassa”

De asemenea, parohia ortodoxă română „Sfântul Ioan Botezătorul și Sfântul Mucenic Alban” din Luton, Marea Britanie, a primit în primăvara anului 2014, ca binecuvântare, o copie a icoanei Maicii Domnului „Pantanassa” de la Mănăstirea Vatoped.

Bolnavii și oamenii aflați în suferință sunt trimiși să se roage pentru sănătate la această icoană supranumită ”vindecătoarea de cancer”.

La Mănăstirea Vatoped, icoana Maicii Domnului „Pantanassa” este sărbătorită pe 15 Octombrie, în timp ce la Metocul „Sfântul Nicolae” din Porto Lagos prăznuirea se face pe 11 septembrie, iar în Rusia, icoana este sărbătorită pe 18 August.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel