joi, iunie 30, 2022

Să fie oare un praf miraculos pe care îl ținem cu toții în casă? Ceva atât de ieftin și ușor de găsit care înlătură mirosurile urâte, ne menține dinții albi, ne „ajută” în gospodărie și chiar ne poate trata de anumite afecțiuni? 

Știați că praful acela ieftin pe care îl găsim peste tot: la farmacia din colț, la supermarket, la plafar, în magazine cu articole pentru casă etc. este absolut miraculos în multe situații?

Te-ar mai interesa: Hidratarea pe caniculă! „Iaurtul, aceeaşi hidratar...

Folosit în aluat, la prăjituri sau alte bunătăți, acest praf natural este un compus chimic anorganic, ce face parte din mineralul natural natron.

Primii care s-au prins de proprietățile de curățare ale natronului l-au folosit ca … săpun. Treptat, oamenii au început să producă și să vândă compusul pe care îl cunoaștem astăzi ca bicarbonat de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu, acest praf miraculos atât de la îndemână, nu-i așa?

La ce se folosește

Cele mai frecvente tratamente cu bicarbonat de sodiu se administrează pentru arsurile la stomac și indigestia acidă, dar  beneficiile sale asupra sănătății nu se opresc aici. Există și sub formă de pastile, ce ajută inclusiv la detoxifierea organismului.

Te-ar mai interesa: Măsură de urgență. Ce se întâmplă cu băuturile cu ...

Superputerile sale vin din pH, adică „puterea hidrogenului” ce face ceva ori acid, ori bazic (alcalin). Bicarbonatul este o substanță alcalină, așadar este bun pentru că bolile se dezvoltă în mediu acid. Așadar, alcalinitatea din bicarbonat ne poate ajuta să luptăm cu boli.

Pe lângă proprietățile antiacide, bicarbonatul de sodiu este un excelent agent antiseptic și un exfoliant uimitor, fiind indicat atât pentru boli interne, cât și pentru diverse tratamente cosmetice.

Te-ar mai interesa: Pacientă cu cancer terminal, diagnosticată după 13...

Haideți să vedem principalele beneficii ale bicarbonatului de sodiu.

Pentru ce este bun bicarbonatul de sodiu?

Principala calitate recunoscută la nivel global este acea de agent antiacid. Dar există multe tratamente cu bicarbonat de sodiu și toate se bucură de succes pentru că rezultatele sunt uimitoare. De aceea este și foarte popular.

Bicarbonatul este folosit pentru indigestie, cauza fiind o cantitate prea mare de acid în stomac. De asemenea, acest compus chimic este utilizat pentru ulcerul stomacal și leziuni renale, dar și pentru placa dentară, albirea dinților și multe altele.

Te-ar mai interesa: Atenție la acest medicament! Medicul Mihai Craiu t...

Albește dinții

Bicarbonatul de sodiu are capacitatea de a curăţa dinţii şi de a elimina placa bacteriană. Te scapă deci de neplăcuta necesitate de a merge la dentist pentru detartraj.

Mai mult, te scapă de inesteticele pete de pe dinţi, cauzate de cafea sau tutun şi la eliminarea respiraţiei neplăcute. Se poate folosi la periaj cu ulei de cocos în părți egale. Se poate adăuga ulei esențial de mentă, eucalipt, portocale sau ce ne place.

Te-ar mai interesa: Depresia postnatală. „Îmi doream să nu mă mai trez...

Ne scapă de acnee

Folosit în combinație de miere de albine, ulei de cocos, de argan, de măsline sau pur și simplu făcut pastă cu apă rece de la robinet, bicarbonatul ne va reda tenul sănătos, luminos și fără coșurile acelea cumplite.

Te speli pe față cu apă, aplici pasta de bicarbonat, stai câteva minute și apoi te speli normal pe față. Poți face asta la duș, dimineața sau seara. Aplici pe față și cât ai făcut duș, bicarbonatul își va face efectul. Te speli și aplici o cremă hidratantă în care pți adăuga o vitamina A sau E. Ajută.

Calmează pielea după ciupituri de insecte

Dă-te cu pastă de bicarbonat și dacă te-a ciupit vreun țânțar sau altă insectă. Te va scăpa rapid de mâncărimile pielii și de senzația aceea de disconfort cumplit.

Absoarbe mirosul neplăcut

Poți pune puțin bicarbonat de sodiu într-un recipient și apoi îl ții în frigider sau în orice alt loc consideri că poate apărea un miros neplăcut. Este foarte util și în curățarea suprafețelor, oricare ar fi ele. Îl poți combina cu detergent de vase și îl aplici unde vrei să cureți. Aștepți câteva minute și clătești. Nu este nevoie de efort.

Sporește puterea detergenților

Poți face economie cu ajutorul bicarbonatului. Dacă îl adaugi în mașina de spălat peste detergentul obișnuit, îi va crește puterea și atunci vei putea folosi mai puțin detergent decât înainte.

Ai ars tigaia preferată…

Ai uitat tigaia sau oala pe foc și s-a ars, nu-i așa? Se întâmplă oricui. Nu te stresa, nu arunca la gunoi tigaia preferată. Iată ce simplu rezolvi și cu arsura. Pune puțin praf de bicarbonat pe locul faptei, apoi pulverizează oteț.

Ia o pauză sau fă orice altceva. Între timp, oțetul și bicarbonatul vor face o reacție. Da, este o adevărată chimie între cele două… Dar această chimie îți va readuce tigaia înapoi, așa cum era înainte să o arzi.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private