Sari la conținut

Ignorarea semnelor de avertizare ale unui accident vascular cerebral poate fi fatală. Cum recunoști semnele unui AVC

Ignorarea semnelor de avertizare ale unui accident vascular cerebral poate fi fatală. Cum recunoști semnele unui AVC.

Un accident vascular cerebral este o urgență și nu trebuie luat cu ușurință. Apare atunci când alimentarea cu sânge a unei părți a creierului se oprește pentru o perioadă de timp, împiedicând-o să primească oxigen. Celulele creierului mor în câteva minute, provocând un accident vascular cerebral.

Există multe dizabilități, cum ar fi paralizia, care apar ca urmare a unui accident vascular cerebral, cu toate acestea, dacă nu sunt tratate la timp, pot fi, de asemenea, fatale.

Ignorarea semnelor de avertizare ale unui accident vascular cerebral poate fi fatală

Prin urmare, este important să cunoașteți semnele și simptomele timpurii, astfel încât să se poată lua măsuri pentru a reduce leziunile cerebrale și alte efecte secundare.

Citeste si:

Unele dintre semnele de avertizare pe care ar trebui să le cunoașteți despre un accident vascular cerebral sunt:

1. Amorțeală bruscă: Dacă tu sau cineva simțiți brusc amorțeală sau o ușoară paralizie pe o parte a feței, mâinilor sau picioarelor, poate duce la un accident vascular cerebral. Prin urmare, este important să ridicați brațele deasupra capului pentru a ajuta la reglarea fluxului de sânge către creier.

2. Pierderea vederii: Este posibil să aveți brusc vedere încețoșată sau înnegrită la unul sau ambii ochi.

3. Pierderea bruscă a echilibrului: Dacă în timpul mersului, nu reușiți să echilibrați corpul și să începeți să vă înclinați într-o parte, poate fi semnul unui accident vascular cerebral.

4. Dificultăți de vorbit: Dacă începeți să vă împleticiți în timp ce vorbiți sau aveți probleme în a înțelege ceea ce spun alții nu este un semn bun al unui corp sănătos.

5. Cefalee severă: O durere de cap bruscă, severă, care duce la pierderi de energie și leșin, poate fi și unul dintre motive.

6. Greață: Senzația de greață și febră sunt, de asemenea, unul dintre simptomele accidentului vascular cerebral.

Accidentele vasculare cerebrale sunt de două tipuri:

1. Ischemic: Aceasta apare atunci când există un blocaj în arterele care întrerup alimentarea cu sânge a creierului. Acest tip de AVC  are loc foarte frecvent atât în ​​rândul bărbaților, cât și al femeilor.

2. Hemoragic: Acest accident vascular cerebral apare atunci când unul dintre vasele de sânge a izbucnit în țesutul creierului, ducând la pierderea de oxigen.

Ambele tipuri de accidente vasculare cerebrale sunt foarte periculoase și necesită asistență medicală imediată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.