luni, iunie 14, 2021

Model computerizat al unei celule pulmonare umane, pentru testarea medicamentelor care inhibă SARS-CoV-2

Cercetătorii de la Universitatea din Warwik au creat un model computerizat al unei celule

pulmonare umane. Aceștia au vrut să cerceteze modul în care virusul SARS-CoV-2 se bazează pe metabolismul celulei gazdă umane pentru a se reproduc.  Acest studiu ajută la înțelegerea modului în care virusul folosește gazda pentru a supraviețui și permite efectuarea predicțiilor medicamentelor pentru tratarea virusului.

Rezultatele studiului „Inhibarea reproducerii SARS-CoV-2 prin perturbări în rețeaua metabolică a celulelor pulmonare umane” au fost publicate în revista Life Science Alliance.

Virușii se bazează pe gazda lor pentru a supraviețui. Un pas crucial al ciclului de viață este sinteza

particulelor de virus din celula gazdă, prin urmare înțelegerea acestui proces este esențială pentru a găsi modalități de a preveni supraviețuirea virusului, conform eurokalert.org.

Folosind un model computerizat al metabolismului celulelor pulmonare umane, oamenii de știință de la Școala de Științe ale Vieții de la Universitatea din Warwick au captat cerințele stoichiometrice de amino și acid nucleic ale SARS-CoV-2, virusul care provoacă Covid-19.

Model computerizat al unei celule pulmonare umane, pentru testarea medicamentelor care inhibă SARS-CoV-2

Modelul lor a identificat perturbări metabolice pe bază

de gazdă care inhibă reproducerea SARS-CoV-2, evidențiind reacțiile din metabolismul central, precum și căile de biosinteză ale aminoacizilor și nucleotidelor. De fapt, cercetătorii au descoperit că doar câteva dintre aceste perturbații metabolice sunt capabile să inhibe selectiv reproducerea virusului.

Cercetătorii au remarcat, de asemenea, că unele dintre enzimele catalizatoare ale unor astfel de reacții au demonstrat interacțiuni cu medicamentele existente. Aceste medicamente pot fi utilizate pentru testarea experimentală a predicțiilor prezentate folosind eliminări genetice și

tehnici de interferență ARN.

„Am creat o funcție de biomasă stoichiometrică pentru virusul SARS-CoV-2 care cauzează COVID-19 și l-am încorporat într-un model metabolic la scară a genomului celulei pulmonare umane. Am prezis apoi perturbări ale reacțiilor care pot inhiba reproducerea SARS-CoV-2 în general sau selectiv, fără a inhiba întreținerea metabolică a gazdei”, a declarat profesorul Orkun Soyer, de la Școala de Științe ale Vieții de la Universitatea din Warwick.

„Împreună, aceste rezultate evidențiază posibilitatea de a viza metabolismul gazdei pentru inhibarea reproducerii

SARS-CoV-2 în celulele umane în general și în celulele pulmonare umane în mod specific. El a adaugat. Trebuie efectuate mai multe cercetari pentru a explora celulele infectate cu SARS-CoV-2 si metabolismul acestora. Totuși, modelul dezvoltat aici de cercetatori poate fi folosit ca punct de plecare pentru testarea predictiilor specifice de medicamente”, a spus și dr. Hadrien Delattre, de la Școala de Științe ale Vieții de la Universitatea din Warwick.

Ultimele stiri

Parteneri