Sari la conținut

Te poți reinfecta cu covid-19 a doua oară? Ce au descoperit medicii? Statisticile ne răspund

simptom

Una dintre întrebările cele mai acute în această perioadă: “Au oamenii imunitate la SARS-CoV-2 după ce se infectează, și, dacă da, pentru cât timp?”, „Te poți reinfecta a doua oară?”. Întrebarea a fost adresată nu doar de către mare masă a populației, ci și de către oamenii de știință care au început să descopere din ce în ce mai multe cazuri de persoane care se infectează de două ori cu virusul covid-19.

În acest moment, cercetătorii încearcă să își dea seama ce ramnificații implică reinfectarea și care sunt soluțiile pentru a pune capăt celei mai grave pandemii din ultima sută de ani.

Câți oameni s-au reinfectat a doua oară?

Agenția de știri olandeză BNP News lucrează la un bilanț privind reinfectarea cu covid-19. Până la data de 16 octombrie, aceștia susțin că s-au înregistrat 24 de cazuri la nivel global. Un prim caz confirmata fost un bărbat în vârstă de 33 de ani din Hong Kong. Acesta a ieșit pozitiv în martie, la alte două teste efectuate la câteva săptămâni distanță a ieșit negativ, iar la 4 luni și jumătate distanță de la efectuarea primului test, a ieșit din nou pozitiv, în ciuda faptului că nu manifesta simptome.

Citeste si:

Până în acest moment, este cunoscut un singur caz de deces după reinfectare. Este cazul unei paciente din Olanda, în vârstă de 89 de ani, care suferea și de o formă rară de cancer al celulelor albe și era sub tratament de chimioterapie.

Pentru a putea să observe procesul de reinfectare, oamenii de știință trebuie să izoleve de fiecare dată virusul, să îl testeze genetic și să observe ce tulpină diferită a cauzat reinfectarea cu covid-19.

Reinfectarea cu covid-19 este un fenomen neobișnuit?

Specialiștii spun că nu. Imunitatea scăzută a organismului, precum și mutațiile suferite de virus, contribuie la procesul de reinfectare.

Conform cecertărilor celor de BNP News, 10 din 19 cazuri au produs la a doua infectare simptome mai intenese, iar cinci dintre ele au dus la apariția unei boli grave.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.