Categories: Ştiri sănătate

Imunizarea copiilor. De ce medicii recomandă administrarea serului și în cazul tinerilor?

Imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani a început, în România, pe 2 iunie. De la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID pentru copii, aproximativ 15.000 de tineri au primit schema completă de vaccinare. În ciuda reticenței, medicii recomandă vaccinarea și la aceste grupe de vârstă.

Medicii consideră că vaccinarea anti-COVID este importantă și în cazul copiilor. Deși majoritatea dezvoltă forme ușoare sau asimptomatice, există anumite situații în care copiii pot dezvolta, de asemenea, forme mai severe de boală.

Astfel, specialiștii recomandă ca vaccinarea să fie efectuată și la tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Imunizarea copiilor, o etapă importantă în combaterea pandemiei

Datele Agenției Europene a Medicamentului arată, potrivit studiilor clinice, un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bună pentru vaccinul Pfizer-BioNTech pentru această categorie de vârstă, comunică RRA, citat de Rador.

Specialiștii recomandă vaccinarea copiilor împotriva COVID-19, întrucât și aceștia prezintă risc potențial de infecție.

„Şi copiii prezintă un risc potențial de a dezvolta infecția cu SARS-CoV-2,  chiar dacă majoritatea cazurilor sunt asimptomatice sau ușoare. Totuși, au fost înregistrate și cazuri de sindrom inflamator multiplu sever la copil ca urmare a infecției cu SARS-CoV-2.

Studiile care au fost făcute pentru a demonstra imunogenitatea și siguranța vaccinului la această categorie de vârstă, până la momentul autorizării, au adus argumente că vaccinul dă o imunitate de 100% și sunt publicate rezultatele acestui studiu pe care s-a bazat autorizarea, iar în momentul de față, exact ca și în cazul adulților, sigur că se urmăreşte în timp să se înregistreze toate situațiile sau toate circumstanțele care sunt legate de copiii vaccinaţi la această categorie de vârstă.

Oricum, el este recomandat pe de o parte pentru ca aceşti copii să nu dezvolte infecția cu SARS-CoV-2, pentru că pot să apară rar, dar pot să apară forme cu gravitate mai mare decât ușoară sau medie, iar pe de alta parte copiii infectați pot transmite virusul și în această circumstanță, gândindu-ne la ținta de asigurare a imunității colective, sigur că și copiii fac parte din comunitate și au importanţă în asigurarea acestei imunități colective”, susține președintele Societății Române de Epidemiologie, profesor doctor Doina Azoicăi.

Recent Posts

Bucureştenii au înroşit liniile de urgenţă de la salvare

Peste 6.500 de persoane au apelat la Serviciul de ambulanţă Bucureşti - Ilfov în minivacanţa…

8 minute ago

De ce este greșit să ne urăm „Paște Fericit”? Un celebru filolog explică cum ar trebui să ne transmitem urări în aceste zile de sărbătoare

Sărbătorile pascale 2024 sunt un bun prilej pentru a transmite celor dragi, care nu sunt…

28 de minute ago

Cât timp este recomandat să păstrezi salata de boeuf în frigider? Marea greșeală a românilor care ajung să se confrunte cu intoxicație alimentară

Salata de boeuf este unul dintre principalele preparate care se găsește pe mesele românilor în…

48 de minute ago

Astăzi începe Săptămâna Luminată, moment în care se deschid Porție Raiului. Tradiții și superstiții în Săptămâna Luminată, pentru a avea noroc tot anul

Săptămâna Luminată este săptămâna care urmează Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. Pentru creștinii ortodocși, Săptămâna…

o oră ago

HOROSCOP: Patru ZODII cu lipici la BANI în luna MAI 2024. Atrag NOROCUL ca un magnet!

Dacă vă întrebați ce rezervă viitorul imediat apropiat nativilor, astrele spun că patru zodii vor…

o oră ago

Cine NU ar trebui să consume brânză. Ce boli pot fi agravate

Deşi este consumază de multe persoane, brânza este o sursă de grăsimi saturate și colesterol…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic