duminică, aprilie 2, 2023

Vești incredibile la finalul unui studiu efectuat în legătură cu prevenirea recidivei în cazul cancerului mamar triplu negativ!

Cancerul de sân triplu-negativ apare în aproximativ 15% dintre cazuri de cancer mamar.

Tratarea cancerului de sân triplu-negativ prin imunoterapie, alături de chimioterapie, poate reduce substanţial riscul de recidivă, conform unor rezultate preliminare, considerate „foarte promiţătoare”, prezentate în urma unui studiu citat duminică de Press Association.

Te-ar mai interesa: Alimente pe care nu ar trebuie să le încălzești în...

Un studiu clinic privind efectul imunoterapiei şi chimioterapiei a demonstrat „o activitate promiţătoare antitumorală” la femeile cu vârste cuprinse între 22 şi 80 de ani, potrivit autorului principal al cercetării, Peter Schmid, de la Queen Mary University din Londra şi St Bartholomew’s Hospital.

Potrivit profesorului Peter Schmid, „cancerul de sân triplu-negativ este o formă deosebit de agresivă de cancer cu potenţial devastator asupra vieţilor” persoanelor afectate.

„Am căutat cu disperare opţiuni mai bune de tratament. Aceste rezultate preliminare sugerează că adăugarea imunoterapiei la chimioterapie conduce la reducerea substanţială a recurenţelor acestei forme de cancer de sân. Acestea sunt rezultate preliminare, dar sunt foarte promiţătoare. Dacă prevenim revenirea cancerului, putem vindeca mai mulţi pacienţi, însă avem nevoie de date pe termen mai lung pentru a confirma acest lucru”, a adăugat autorul principal al cercetării.

Te-ar mai interesa: Ora la care te trezești indică dacă ai probleme cu...

Studiul s-a desfăşurat loc în 124 de locuri din 21 de ţări, în perioada martie 2017 – septembrie 2018.

Aproximativ 784 de paciente au beneficiat de imunoterapie cu pembrolizumab, înainte şi după operaţie, în timp ce 390 de persoane au primit un placebo. Ambele grupuri au urmat chimioterapie.

Pacientele care au beneficiat de imunoterapie au avut şanse mai mari de a se vindeca de cancer în comparaţie cu cele din al doilea grup, scrie Agerpres.

Te-ar mai interesa: Avertismentul unui chirurg oncolog: aceste 4 simpt...

Aproximativ 64,8% dintre cele care au beneficiat de imunoterapie nu au prezentat semne de cancer în ţesuturi, comparativ cu 51,2% dintre cele tratate prin chimioterapie şi placebo.

Rezultatele au fost prezentate în cadrul Congresului Societăţii Europene de Oncologie Medicală (ESMO) 2019 din Barcelona, Spania.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private