miercuri, iunie 7, 2023

​28 de persoane diagnosticate cu COVID-19 (15 bărbați și 13 femei) au murit în ultima săptămână în România, iar 950 de pacienți infectați sunt internați în spitale, în acest moment. Toți pacienții decedați prezentau comorbidități, iar 5 dintre aceștia erau vaccinați.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) informează că, în săptămâna 1 – 7 mai, 39% dintre cazurile de COVID-19 au fost înregistrate în Bucureşti şi în judeţele Iaşi, Timiş, Sibiu şi Braşov.

Te-ar mai interesa: Tumoare pe creier. Ce șanse de supraviețuire exist...

În perioada de referinţă au fost înregistrate 3.463 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 şi au fost raportate 28 de decese la pacienţi cu COVID-19.

50,6% dintre cazurile s-au înregistrat la persoane nevaccinate

Potrivit raportului săptămânal de supraveghere, 50,6% dintre cazurile confirmate s-au înregistrat la persoane care nu s-au vaccinat anti-COVID. Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 51,7% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.

41,4% din totalul deceselor s-au înregistrat în judeţele Buzău, Dâmboviţa, Bihor, Iaşi şi Mureş.

Conform INSP, de la începutul pandemiei şi până în prezent, 86,6% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 54,7% la bărbaţi. Dintre persoanele care au murit, 93,8% aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Te-ar mai interesa: Atacul de cord poate afecta creierul? Medicii neur...

În intervalul 1 – 7 mai 2023 au fost efectuate 6.894 teste RT-PCR și 49.292 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.868.244 teste RT-PCR și 13.491.195 teste rapide antigenice.

OMS: COVID-19 nu mai reprezintă o urgenţă sanitară globală

COVID-19 nu mai reprezintă o urgenţă sanitară globală, a declarat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care a renunţat la nivelul maxim de alertă, un pas important către sfârşitul pandemiei care a ucis peste 20 de milioane de persoane şi a perturbat economia globală.

Te-ar mai interesa: Dr. Cezar spune care este cel mai bun ”medicament”...

„Cu mare speranţă declar că Covid-19 nu mai reprezintă o urgenţă sanitară de interes global”, a anunţat vineri directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, estimând că pandemia a ucis „cel puţin 20 de milioane” de persoane, de aproape trei ori mai mult decât bilanţul oficial prezentat de organizaţia sa (6,9 milioane de persoane).

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private