Sari la conținut

OMS: COVID rămâne printre noi, dar planeta începe să iasă din faza de urgenţă a pandemiei

OMS
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
OMS trage un nou semnal de alarmă

Virusul care provoacă COVID-19 rămâne printre noi, dar planeta începe să iasă din faza de urgenţă a pandemiei, a declarat miercuri şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

El a precizat într-o conferinţă de presă că OMS va publica săptămâna viitoare un „ghid” pentru ţări ce va cuprinde informaţii cu privire la modul în care să facă trecerea de la răspunsul de urgenţă la managementul pe termen lung al COVID-19.

„Rămânem plini de speranţă că la un moment dat în acest an vom putea declara sfârşitul COVID-19 ca urgenţă internaţională de sănătate publică”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

„Însă virusul va rămâne printre noi şi toate ţările vor trebui să înveţe cum să se ocupe de el alături de alte boli infecţioase”, a adăugat şeful OMS.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel