Sari la conținut

Inagurarea noului compartiment de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgența pentru Copii Sfantul Ioan din Galați

Astăzi, la Galați, se inagurează, noul compartiment de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sfântul Ioan.

Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Clinic Sfântul Ioan din municipiul Galați a fost finanțat printr-un proiect european în valoare de peste două milioane de euro. Cu acest buget, actualul corp al compartimentului de primiri urgențe al spitalului a fost extins cu o altă clădire, construită de la zero.

Clădirea cea nouă cuprinde la subsol camere speciale pentru computerul tomograf, angiograf și aparatul de rezonanță magnetică nucleară.

La parter, corpul a fost conectat la clădirea veche a spitalului și va funcționa ca un compartiment unitar, iar la etaj au fost amenajate spații destinate personalului medical și administrativ. În afară de lucrările de construcție, bugetul proiectului a prevăzut și achiziția unui aparat modern de radiografie digitală, deja funcțional, potrivit RADOR.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sfântul Ioan din Galați este singurul spital cu specific de pediatrie din Regiunea de Sud-Est, asigurând asistență medicală de specialitate unui număr de aproximativ 38.000 de potențiali pacienți pe an, cu vârste cuprinse între 0 și 18 ani.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Galați, unitate aflată în subordinea Primăriei, are la această dată în derulare, în diferite etape, șase proiecte cu finanțare europeană, în valoare totală de peste 18 milioane de euro.

Contract modificat de (cel puțin) zece ori

Conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, pe 24 iunie 2019 a fost atribuit contractul de proiectare și execuție pentru reabilitarea, extinderea, modernizarea şi dotarea compartimentului de primiri urgenţe de la Spitalul pentru Copii. Valoarea cu care a fost semnat era de 5.863.808 de lei fără TVA. Au urmat, însă, nu mai puțin de zece anunțuri de modificare, în majoritate, suplimentări ale valorii cu care a fost atribuit, și prelungiri ale duratei contractului cu câte 12 luni, cu câte șapte, cu câte trei luni, cu o lună… Ultima valoare – nu știm dacă și cea finală – este de 7.820.635 de lei fără TVA.

Rezultatul implementării proiectului va fi prezentat vineri, în cadrul unui eveniment la care vor participa ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, și secretarul de stat dr. Alexandru Rogobete, alături de primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, deputatul dr. Aurel Nechita și managerul spitalului, dr. Marius Dănilă.

„La eveniment participă ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, și secretarul de stat dr. Alexandru Rogobete, alături de primarul municipiului Galați Ionuț Pucheanu, deputatul dr. Aurel Nechita și managerul spitalului, dr. Marius Dănilă. Evenimentul începe la ora 9.00 și va cuprinde inaugurarea, vizitarea clădirii, discuții cu personalul medical și conferința de presă”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei Galați.

Un alt proiect european care ar trebui finalizat anul acesta vizează modernizarea, extinderea şi dotarea Ambulatoriului Integrat de la Spitalul pentru Copii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel