vineri, septembrie 30, 2022

Profesorul Vlad Ciurea a vorbit despre astenia de toamnă și a explicat cum putem combate această afecțiunea. Dulciurile nu ajută în această perioadă!

Neurochirurgul a explicat ce trebuie să facem pentru a învinge astenia de toamnă. Avem nevoie de aer, apă cât mai curată, lumină – spune profesorul.

Profesorul Ciurea, despre astenia de toamnă: „Ca să învingem această astenie, avem nevoie de aer, apă cât mai curată, lumină. Când prindem o pată de lumină, să ieşim din casă. Să consumăm mâncare cât mai uşoară şi cât mai fiziologică pentru organismul nostru”, a spus medicul neurochirurg și director științific la Spitalul Clinic SANADOR.

Te-ar mai interesa: Un medic chirurg avertizează: Persoanele cu varice...

„Dulciurile nu ajută în lupta cu astenia de toamnă. Din contră, zahărul este un drog şi un inamic al corpului din toate punctele de vedere. S-a constatat că în toate perioadele de stres, consumul de zahăr creşte. Putem înlocui zahărul cu miere sau să mâncăm fructe, pentru că au zahăr suficient pentru organism”, a spus, la Digi24, Vlad Ciurea.


Moartea subită în rândul tinerilor

Profesorul Vlad Ciurea a vorbit la Antena 3 despre moartea subită în rândul tinerilor. Iată care sunt cauzele car pot conduce la astfel de decese!

Potrivit medicului neurochirug Vlad Ciurea, cei care mor subit au făcut un efort depășit. „Inima este bipolară cu creierul și dacă inima cedează, creierul trebuie să ajute, dar ele două se prăbușesc.

Te-ar mai interesa: Se revine sau nu la școala online? Anunțul de ulti...

Vlad Ciurea: „Să ținem să fie un corp sănătos și cu un creier sănătos”
Ori un asemenea personaj sigur are și o componentă cerebrală, componentă de panică, componentă de stres, componentă de suprasolicitare, componente de burn-out, care toate acestea merg, fac bulgărașul și se prăbușește la nivelul inimii.

Deci tot ajungem la un element esențial „Mens sana in corpore sano”. Să ținem să fie un corp sănătos și cu un creier sănătos și cu un organism în totalitate ca să funcționeze normal”, a spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea pentru Antena 3.

Te-ar mai interesa: Taina Spovedaniei se schimbă, după scandalul Visar...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private