Sari la conținut

Incendiu puternic la un spital de copii din București. Un transformator aflat în curtea spitalului a explodat

incendiu spital bucuresti
Sursă FOTO: EVZ
Incendiu la spital

Incendiul a izbucnit marți seară (25 iulie) în curtea Centrului de Reabilitare Neuropsihomotorie pentru Copii Dr. Nicolae Robanescu din Capitală, după explozia unui transformator, potrivit ISU. Flăcările s-au extins și la două mașini. Șeful DSU, Raed Arafat, a precizat că nu s-au înregistrat victime și că cei 110 copii internați au fost evacuați și transferați la spitalul Marie Curie.

A fost incendiu aseară la Spitalul de Recuperare Neuropsihomotorie pentru Copii „Dr. Nicolae Robănescu” din București. Nu au existat victime, toți pacienții, aparținătorii și angajații fiind evacuați. Reporterul RRA Alex Buzică ne oferă mai multe informații.

Incendiul s-a produs după ce un transformator aflat în curtea spitalului a explodat. După deflagrație, două mașini au fost cuprinse de flăcări, însă nu au existat victime, mai ales că cei mici împreună cu aparținătorii au fost evacuați rapid din Spitalul Robănescu în Spitalul Marie Curie, aflat la câțiva zeci de metri.

Citeste si:
incendiu spital bucuresti
Sursă FOTO: EVZ

Incendiu puternic la un spital de copii din București

A fost luată această decizie pentru că exista riscul ca cei mici să se intoxice cu fumul provenit de la explozia transformatorului. În total, 79 de copii și 21 de aparținători au fost evacuați, a declarat Denis Stănescu, purtător de cuvânt al Spitalului Robănescu.

Denis Stănescu: Toți au fost preluați de către spital, acum sunt cazați și sunt în siguranță.

În maximum o oră incendiul a fost lichidat de pompierii bucureșteni, care au ajuns la fața locului în mai puțin de trei minute de la apelul 112.

Ioana Covașniuc, ISU București: Exista riscul de extindere la zidurile spitalului. Au fost alertate opt autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare, CBRN-ul.

Alexandru Rafila a venit la fața locului

La fața locului a venit și Ministrul Sănătății.

”Toți copiii au fost evacuați în siguranță, colegii de la Marie Curie au organizat preluarea acestor copii, au suplimentat personalul la unitatea de Primiri Urgențe astfel încât să poată să facă triajul și repartiția copiilor în secții. Nu este niciun fel de problemă, domnul manager de la Marie Curie este pe drum, dar a ținut legătura cu colegii lui și în momentul de față situația este sub control din punct de vedere medical. Cred că acest lucru este cel mai important. Este totuși ciudată explozia unui transformator care am înțeles că nu era unul vechi, era un transformator relativ nou”, a explicat Alexandru Rafila.

Și premierul Marcel Ciolacu a transmis pe pagina de Facebook mulțumiri personalului medical și unităților de intervenție pentru promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă seara trecută în cazul incendiului de la Centrul Clinic de Recuperare „Dr. Nicolae Robănescu”.

Șeful Guvernului va face în această dimineață o vizită la Spitalul Marie Curie.

UPDATE: Pacienții se vor întoarce la spital. 11 copii au fost luați acasă, toți sunt bine!

Potrivit ultimelor informații apărute, se așteaptă ancheta și se va instala un nou generator. În cadrul Ministerului se analizează aducerea de urgență a unui generator până la instalarea celui nou.

Transformatorul care a explodat era nou și în garanție.

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.