duminică, mai 31, 2020

Leguma care poate fi consumată în toate anotimpurile și care face minuni pentru starea noastră de sănătate.

Ceapa este un adevărat aliment medicament. Beneficiile cepei  sunt de necontestat. Bogată în  minerale precum calciu, magneziu, sodiu, potasiu, seleniu și fosfor, ceapa te scapă de răceli, infecții bacteriene, tuse, probleme respiratorii, astm bronșic.

Ceapa însă te protejează mai ales împotriva cancerului, prin scăderea numărului de celule ADN deteriorate de radicalii liberi.

Citește și:

În același timp, datorită conținutului de compuși de sulf organic ceapa oferă beneficii sănătății. Aminoacizii de sulf se regăsesc atât în proteinele din compozitia cepei, cât și a usturoiului, dar și a ouălor.

Acești aminoacizi specifici, metinoina și cistina, au efect benefic în detoxifierea organismului de metale grele, ajutând, practic, la eliminarea mercurului, cadmiului și plumbului din organism.

Citește și:

Vitamina C din ceapă ajută, la rândul ei, la detoxifierea organismului, iar creșterea consumului de ceapă contribuie la înlăturarea acestor metale grele.

Ceapa  este recunoscută, de asemenea, că ține la distanță insectele însetate de sânge.

Specialiștii spun, în același timp, că ceapa este un bun remediu pentru persoanele care au un apetit scăzut și pentru cei care suferă de ateroscleroză.

Citește și:

Proprietățile antibacteriene ale cepei sunt însoțite de calitățile sale antifungice.

Ceapa conține flavonoide, compuși ce actionează ca antioxidanți, având nu doar un efect direct antitumoral, ci și proprietăți care stimulează sistemul imunitar.

Bogată în quercitina, datorită acestui antioxidant puternic, ceapa inhibă, de asemenea, apariția cancerului de stomac.

Quercitina din ceapa subtiază sângele, scade colesterolul și contribuie la creșterea colesterolului bun, previne apariția cheagurilor de sânge, ajută împotriva astmului, bronșitelor, febrei și diabetului.

Un reputat medic rus pe nume Igor Knjazkin a studiat beneficiile cepei, una dintre cele mai banale legume și concluziile sunt uimitoare.

Ceapa roșie, spune el, poate face minuni în afecțiunile tiroidei. Aceasta  conține un acid fosforic capabil să curețe pielea, să ucidă germenii și bacteriile.

Medicul a spus că un tratament naturist aplicat extern poate fi miraculos în afecțiunile tiroidei. Nimic complicat, doar tai o ceapă roșie pe din două și masați în jurul gâtului, în zona tiroidei, aproximativ 30 de minute. Spune medicul că dormind apoi cu acest suc de ceapă pe gât, va fi benefic, iar tiroida va fi stimulată.

Parteneri