joi, martie 30, 2023

Printre primele persoane vaccinate împotriva coronavirusului au fost influencerii de pe rețeaua de socializare Instagram, conform Reuters. Țara unde acest lucru a fost posibil este Indonezia.

Alături de președintele Joko Widodo, cea de-a patra țară cu cea mai mare populație din lume, a început miercuri campania de vaccinare, a fost personalitatea indoneziană de televiziune, Raffi Ahmad, care are aproape 50 de milioane de urmăritori pe Instagram.

Te-ar mai interesa: Fructul ideal pentru un somn liniştitor. Ce să con...

„Nu vă temeți de vaccinuri.”, a scris Ahmad pe contul său personal, după ce a fost inoculat.

A decide cine ar trebui să fie primul la rând pentru dozele limitate de vaccin a fost o provocare în întreaga lume, multe țări acordând prioritate medicilor vulnerabili și persoanelor în vârstă.

Înaltul oficial al Ministerului Sănătății, Siti Nadia Tarmizi, a declarat că decizia de a include influencerii alături de aproape 1,5 milioane de lucrători din domeniul sănătății în prima rundă de vaccinări a fost o strategie deliberată de comunicare a guvernului.

Autoritățile speră altfel să convingă cât mai mulți oameni că vaccinarea anti-COVID este necesară. Potrivit unui sondaj efectuat luna trecută, doar 37% dintre cetățenii din Indonezia sunt dispuși să se vaccineze.

Te-ar mai interesa: Papa Francisc, spitalizat! De ce a ajuns pe mâna m...

Deși Indonezia se confruntă cu cel mai sever focar de coronavirus din Asia de Sud-Est – cu peste 869.000 de cazuri și 25.000 de decese – a existat scepticism în ceea ce privește siguranța și eficacitatea oricărui vaccin.

Indonezienii se numără printre utilizatorii mondiali de top ai platformelor de socializare precum Facebook, Twitter și Instagram.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private