Sari la conținut

Informație despre vaccinarea copiilor. Ce s-a anunțat acum

Informația momentului despre vaccinarea copiilor. In Singapore, Ministerul Sănătății încearcă să calmeze neliniștile părinților privind vaccinarea copiilor mici.

Ce reacții adverse au fost raportate după vaccinarea copiilor  cu vârste între 5 și 11 ani

Ministrul Sănătății, Janil Puthucheary, a declarat că majoritatea reacțiilor adverse experimentate de copii după vaccinare au fost ușoare, ”cele mai frecvente fiind durerea la locul injectării, oboseala și febra și, de obicei, toate s-au rezolvat în câteva zile”.

Oficialii ministerului au anunțat că nu au primit până acum niciun raport privind evenimente adverse grave sau de miocardită, în urma vaccinării copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani, scrie Todayonline.

Responsabilul de la Sănătate a oferit astfel explicații în Parlament, răspunzând unor întrebări cu privire la programul de vaccinare a copiilor.

Singapore a lansat programul de vaccinare în decembrie 2021

Singapore a lansat programul de vaccinare pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani în decembrie 2021. Începând cu 7 ianuarie, aproximativ 123.000 de copii din această grupă de vârstă au primit cel puțin o doză de vaccin sau au făcut programări de vaccinare, a precizat el.

Dr Puthucheary a adăugat că toate centrele de vaccinare pediatrică sunt echipate, iar personalul este instruit pentru a gestiona orice urgență care ar apărea ca urmare a reacțiilor alergice.

Statistica privind incidența miocarditei în rândul copiilor și a tinerilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani

Nu în ultimul rând, Janil Puthucheary a spus că datele internaționale au arătat că incidența miocarditei în rândul copiilor și a tinerilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani care au fost infectați cu Covid-19 este de aproximativ 45 la suta de mii de pacienți.

Ministrul Sănătății a mai declarat că vaccinul Pfizer-BioNTech a fost supus unor studii clinice extinse care au demonstrat siguranța și eficacitatea sa pentru copii.

El a adăugat că părinții „trebuie să ia în calcul acest lucru, raportat la dezavantajele infecției”, subliniind ca rata de incidență a miocarditei este mai mare în rândul copiilor infectați, decât în ​​rândul celor care au fost vaccinați.

Oboseala, cel mai răspândit efect secundar

Date publicate la finele anului trecut de Businessinsider arată care sunt cele mai frecvente efecte secundare în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, potrivit studiului clinic prezentat de Pfizer. Oboseala a fost de departe cel mai răspândit efect secundar: mai mult de o treime dintre copii s-au plâns de oboseală ​​după prima sau a doua doză (39%). Aproximativ un sfert dintre copii au raportat și dureri de cap după prima sau a doua doză (28%).

Reamintim că, în România, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat zilele trecute că vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani va începe în după recepționarea dozelor de ser necesare, care vor ajunge în țară în a doua jumătate lunii ianuarie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel