luni, decembrie 6, 2021

Valeriu Gheorghiță, despre schema de vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani. Unde se va realiza vaccinarea

Marți, 23 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă, șeful campaniei de vaccinare anti-covid din România a vorbit despre schema de vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Agenţia Europenă a Medicamentului va autoriza administrarea vaccinului Pfizer la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, începând cu 26 noiembrie.

Te-ar mai interesa: Prof. Cercel: măsurile necesare pentru a ne protej...

Schema de vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani

„Agenția Europeană a Medicamentului va face recomandarea de autorizare a vaccinului Pfizer pentru grupa de vârstă 5-11 ani pe 25 noiembrie, iar cel mai probabil pe data de 26 noiembrie, Uniunea Europeană va autoriza acest vaccin pentru folosirea pe teritoriul său la această grupă de vârstă.

Vaccinul Moderna ar urma să fie și el autorizat pentru copii de 6-11 ani la mijlocul lunii decembrie.

Dozajul este de 10 micrograme, într-o schema de administrare cu 2 doze, la interval de 21 de zile”, a explicat șeful CNCAV.

Vaccinarea se va realiza unități sanitare, centre de vaccinare și în cabinetele medicilor de familie

Au început deja pregătirile logistice la nivelul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) pentru administrarea vaccinului la copii și optimizarea platformei de programare, după ce acesta va fi autorizat.

Te-ar mai interesa: Duke, câinele erou! Povestea câinelui adoptat care...

„Până acum au fost identificate 45 de cabinete în unități sanitare și alte 135 de cabinete în centre de vaccinare unde se folosește vaccin Pfizer unde se va putea face vaccinarea copiilor, însă situația este în dinamică.

Există posibilitatea de vaccinare inclusiv în cabinetele medicilor de familie. Sunt flacoane diferite față de cele care sunt astăzi folosite” a mai explicat şeful campaniei de vaccinare.

Te-ar mai interesa: Fostul consilier la Casa Albă: varianta Omicron pr...

Medicul Valeriu Gherghiță a atras atenția că se așteaptă o creștere a numărului de infectări cu COVID-19, în luna ianuarie.

„În 20 de tări europene există o creştere a numărului de cazuri raportate. Ne asteptam si noi ca o crestere a numarului de cazuri sa se produca din a doua parte a lunii ianuarie. Vigilenta noastra trebuie să ramana ridicata, sa incercam sa respectam masurile de prevenire a raspandirii bolii. Doar in felul acesta putem sa scadem presiunea din spitale.

Te-ar mai interesa: Expunerea la virușii obișnuiți ai răcelii poate re...

Din fericire, evolutia este favorabila. Ne dorim să se mențină acest trend evoluativ. Astazi rata de pozitivare este 5 la sută, este cea mai mica din ultimele doua luni, arata o scaderea a numarului de cazuri.

Trebuie să constientizam ca doar prin masuri care previn raspandirea bolii putem sa avem un confort şi o stabilitate epidemiologica in perioada urmatoare. Aceste lucruri sunt vaccinarea şi respectarea măsurilor igienico-sanitare. Readuc în atenţie importanţa implementării certificatului verde digital”, a mai spus Gheorghiţă.

Te-ar mai interesa: Primele măsuri după confirmarea variantei Omicron....

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri