joi, februarie 2, 2023

Expertul criminolog Dan Antonescu a dat câteva sfaturi importante pentru copii și părinți. Domnia sa a explicat ce trebuie să facă un copil, atunci când este abordat de necunoscuți.

Expertul spune că cei mici nu ar trebui niciodată să urce în lift cu străinii. „Să nu se urce în lift cu cineva străin. Mai ales, în lift unde este un spaţiu extrem de mic şi la îndemâna infractorilor. Copiii de vârstă preşcolară nu au voie să urce decât însoţiţi de o persoană matură. Ei pot rămâne între etaje, dacă senzorul de greutate nu acţionează. Sunt multe probleme care se pot ivi. Cel mai simplu e să urce pe scări”.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă: Leșin, amețeală, confuzie, sau ve...

Dan Antonescu a mai precizat că micuții nu trebuie să primească niciun fel de cadou de la un necunoscut, oricât de tentant ar fi. Expertul a subliniat că orice cadou pentru copii se face părinților, niciodată minorului.

„Să nu primească niciun fel de cadouri, să nu însoţească pe nimeni, mai ales pe cei pe care nu îi cunosc. Să îşi vadă de drumul lor. Când sunt acostaţi, dacă sunt atinşi, să ţipe, să fugă, să atragă atenţia, să ceară ajutor. Acestea pot duce la prevenirea unor fapte reprobabile, cum ar fi agresiunea asupra minorilor sau violul”, a spus Dan Antonescu, la realitatea.net.

Te-ar mai interesa: Am colesterol, pot mânca ouă? Răspunsul este cât s...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private