sâmbătă, octombrie 1, 2022

Varianta Omicron în România? Ministerul Sănătății a făcut primul anunț în legătură cu depistarea variantei Omicron de coronavirus în cazul celor trei persoane suspectate după ce au revenit din Africa de Sud.

Precizare cu privire la secvențierea genomică pentru tulpina Omicron. Procesul de secvențiere a genomului pentru tulpina Omicron se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile.

Te-ar mai interesa: Primul mesaj RoAlert de tip ”Copil dispărut”: Câți...

În urma primelor teste, la două dintre cele 3 persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta Omicron a virusului SARS-Cov-2.
Cele 3 persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt complet vaccinate.

Toți 3 sunt monitorizați

Toate trei persoanele infectate, jucătorul de rugby de la CSM Știința Baia Mare și alți doi cetățeni români, sunt asimptomatice, cu o stare de sănătate bună și se află în izolare și monitorizare.

Cele două persoane pentru care suspiciunea este foarte mare de a fi infectate cu noua tulpină super-mutantă de COVID-19 – Omicron sunt din județele Vaslui și Brașov. Acestora li s-au prelevat probe la sosirea pe Aeroportul Otopeni.

Te-ar mai interesa: Să nu-ți speli părul în zi de duminică. Iată de ce...

Rezultatele confirmării COVID-19 au fost anunțate miercuri, pe 1 decembrie, pentu toate cele 3 persoane, cu rezerva așteptării analizei de secvențiere pentu depistarea Omicron

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private