vineri, martie 24, 2023

Instituțiile de sănătate corectează grafice, „noaptea, ca hoții”. Octavian Jurma, acuze grave: „Primul Ministru si Presedintele au negat pandemia în vară”.

Octavian Jurma a declarat recent că abia după 1 decembrie vom afla exact dacă vom rămâne într-o zonă între 2.500-3.000 de cazuri pe zi. Cunoscutul epidemiolog atrage atenția că instituțiile publice sunt, de fapt, „politice”.

Te-ar mai interesa: Nu mai consuma aceste alimente! Sporesc inflamația...

Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, Jurma atenționează că există „tot mai multe suspiciuni si dovezi ca în valul 4-Delta zadarnicirea combaterii bolilor infectioase se face sub comandă politică chiar de către instituțiile statului care trebuie să asigure combaterea bolilor”.

Octavian Jurma: Instituțiile de sănătate corectează grafice, „noaptea, ca hoții”

„Cand crezi ca le-ai vazut pe toate in Romania, vin institutiile publice ale statului sa te socheze cu impertinenta si obedienta lor politica.

De data acesta avem un caz care pare decupat din romanul „1984”, care descrie o forma abjecta de totalitarism in care istoria este corectata permanent pentru a se conforma cu discursul politic prezent. In aceasta lume fictionala fosti aliati devin peste noapte dusmanii cei mai urati cu care regimul se razboieste de ani de zile, iara dusmanii de ieri devin tot peste noapte aliatii cei mai iubiti cu care regimul lucreaza de ani de zile.

Te-ar mai interesa: Fostul rector al UMF Cluj şi mai multe cadre didac...

Despre ce este vorba?

Datele de secventiere sunt absolut esentiale pentru monitorizarea evolutiei variantelor Delta. Dupa valul 3-Alpha, aceste date ne-au permis sa prognozam corect debutul valului Delta dupa dobandirea dominantei (peste 50% din secventieri) la mijlocul lunii iulie. De aceea si eu le urmaresc cu mare atentie.

Saptamana trecuta (S45) jurnalistii de la G4media au semnalat aparitia in raportul CNSCBT-INSP a unui numar de 20% variante altele decat Delta si au solicitatat o serie de detalii tehnice (graficul 1 in imagine).

Te-ar mai interesa: LISTA. Preţuri de invidiat la cantina unei celebre...

Raspunsul primit de la INSP poate starni insa un pic de ingrijorare in randul unor politicieni care vor sa ne convinga de 1 Decembrie ca am scapat de pandemie si e momentul sa ne relaxam [din nou] chiar daca restul europei se mobilizeaza [din nou].

Prin urmare, saptamana aceasta (S46) am asteptat cu nerabdare raportul saptamanal al INSP-CNSCBT („Informare privind cazurile de COVID-19 confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determina ingrijorare (VOC)”).

Supriza! Saptamana aceasta au disparut miraculos variantele „altele” (varful acela galben incercuit cu rosu). Nu numai atat, dar au disparut si din saptamana trecuta! (graficul 2 in imagine)

Te-ar mai interesa: Ghid complet de valori ale glicemiei în funcție de...

Pare un joc sinistru de tip „gasiti diferentele” dintre graficul din saptamana aceasta (S46) si graficul de saptamana trecuta (S45) cand pentru comparatie ti se da un grafic modificat fata de prima consultare.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Ma duc si descarc din nou raportul de saptamana trecuta si aici surpriza e si mai mare. Graficul a fost modificat si in raportul de saptamana trecuta! (graficul 3 in imagine). [*1]

Te-ar mai interesa: Institutul Ana Aslan dezvăluie secretul longevităț...

Asadar, raspunsul institutional INSP-CNSCBT in urma unui grafic care a provocat niste intrebari legitime a fost sa corecteze graficul, „noaptea ca hotii” dar si retroactiv, ca sa nu mai puna si altii intreabari incorecte politic. In loc sa adauge aceste infromatii in raport, au opacizat din nou mai mult raportul.

Este absolut stupefiant cum in tara lucrului bine facut, P din numele institiilor publice a ajuns sa nu mai semnifice Public ci Politic, exact pe vremea comunismului.

Aceasta noua infamie [*2] se face fara nici o explicatie lucru care ne face sa ne intrebam pe cine a deranjat aparitia acestor date saptamana trecuta, pentru ca trebuie sa fie un actor politic foarte influent ca sa poata ordona corectia unor date oficiale. Mai grav, ne face sa ne intrebam daca aceste variante se inregistreaza deja de mai mult timp (asa cum apar de altfel pe site-urile internationale) dar nu sunt raportate.

Din nefericire pentru Romania, avem tot mai multe suspiciuni si dovezi ca in valul 4-Delta zadarnicirea combaterii bolilor infectioase se face sub comanda politica chiar de catre institutiile statului care trebuie sa asigure combaterea bolilor.

Aceste interventii, tot mai fatise, in manipularea datelor care zugravesc imaginea oficiala a pandemiei nu cresc increderea societatii civile in buna credinta a celor care ne conduc, mai ales cand ne conduc din prapastie in prapastie.

Romanii sunt indemnati sa consulte doar date oficiale insa de multe ori sursele oficiale sunt efectiv fake-news care valideaza campania negationista si anti-vaccinista.

Octavin Jurma: Primul Ministru si Presedintele au negat pandemia in vara, au negat certifciatul verde, au negat gravitatea situatiei epidemiologice, au negat importanta masurilor de preventie.

Institutiile de sanatate politica s-au grabit sa se conformeze producand date ridicole si ascunzand datele reale, adaugand astfel un strat gros de neincredere la cel produs de discursul politic negationist.

Aceste institutii bolnave de sulgarnicie politica fac viata grea si domnul dr. Alexandru Rafila, viitorul ministru al santatii, care aduce un important capital de incredere in noul guvern si este o voce credibila inclusiv pentru mine. Avem nevoie de restabilirea acestei relatii de incredere intre guvern si populatie pentru a putea resuscita campania muribunda de vaccinare dar si pe cea de testare”, este mesajul cercetătorului Octavian Jurma.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private