Stomatologul Cristian Gora: „Zâmbetul are efecte psihologice şi este direct legat de starea de sănătate”

Stomatologul Cristian Gora: „Zâmbetul are efecte psihologice şi este direct legat de starea de sănătate”
Stomatologul Cristian Gora: "Zâmbetul are efecte psihologice şi este direct legat de starea de sănătate"

România este statul UE cu cel mai mic număr de pacienți care merg anual la stomatolog. Cele mai recente studii arată că doar o treime dintre români se duc în fiecare an la dentist, comparativ cu o medie europeană de 57%. De altfel, peste trei sferturi dintre români se confruntă cu probleme legate de căderea dinților, carii sau gingivită, iar igiena orală la noi în țară se rezumă, în cea mai mare parte, doar la spălatul pe dinți.

Profesioniștii în domeniu susțin că pacienții români au început să înțeleagă importanța unui zâmbet sănătos și,
în consecință, necesitatea vizitelor regulate la dentist. “Zâmbetul are efecte sociale și psihologice, este direct legat de starea de sănătate, și are un impact major asupra calității vieții”, afirmă Cristian Gora, specialist în chirurgie orală la clinica stomatologică Dental-Xp (www.dental-xp.ro).

Două-trei controale de rutină pe an

El a explicat că problemele dentare pot avea consecințe, în timp, asupra sănătății organismului. “Românii trebuie să-și schimbe, în primul rând mentalitatea. Mulți evită să meargă la dentist din cauza unor experiențe traumatizante trăite în trecut sau de teama unor prețuri prea mari. Ei trebuie să înțeleagă, însă, faptul că tehnologia a evoluat și că este mult mai ieftin să previi, prin controale regulate, decât să tratezi, în ultimă instanță, problemele dentare grave”, susține specialistul în chirurgie orală, precizând că se recomandă 2-3 controale de rutină pe an. El a exemplificat prin faptul că la clinica Dental-Xp, ca de altfel la majoritatea cabinetelor medicale care se respectă, medicii pun accent, în primul rând, pe oferirea celor mai bune servicii de îngrijre dentară, folosind cele mai noi echipamente, materiale și tehnici dentare.

“Într-adevăr, comparativ cu alte țări europene, în România procentul celor care trec pragul cabinetelor stomatologice este mai mic. Cu toate acestea, în ultimul timp, am constatat o informare mult mai corectă a celor care apelează la astfel de servicii și o deschidere mai mare în ceea ce privește aplicarea de tratamente stomatologice. Acest lucru nu poate decât să ne bucure pentru că, în definitiv, dantura este cartea noastră de vizită noastră”, a explicat Cristian Gora.

Cei care sunt interesați de controale periodice sau de proceduri complexe de reabilitare dentară pot veni la clinica Dental Xp, din strada Virgil Madgearu, nr. 27, Sector 1, București.

 

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox