joi, octombrie 6, 2022

La nivel mondial, mai multe femei au raportat modificări ale ciclului menstrual după administrarea vaccinurilor anti-COVID. Aceste schimbări, se pare, au fost observate după toate vaccinurile aprobate pentru utilizare. Care este, totuși, influența acestor seruri asupra menstruației?

Experții în sănătate susțin că anumite studii sunt necesare pentru a le oferi siguranță femeilor în privința serurilor anti-COVID și efectelor observate asupra menstruației.

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 octombrie. Nu vă implicați în chestiuni...

Cu toate acestea, specialiștii consideră că aceste modificări sunt, de fapt, legate de răspunsul imun al corpului, nu de o componentă anume a vaccinului anti-COVID administrat.

Menstruația și vaccinul anti-COVID. Cum este influențat ciclul menstrual?

Medicii intenționează să facă studii asupra modificărilor aduse de vaccinul COVID-19 ciclului menstrual, tocmai pentru a afla legătura exactă dintre schimbările produse în organism și serurile anti-COVID.

De asemenea, aceste studii ar putea oferi o siguranță femeilor în privința vaccinurilor anti-COVID, întrucât anumite femei ar putea refuza imunizarea din cauza acestor modificări ale ciclului menstrual.

Te-ar mai interesa: 4 tipuri de medicamente care atacă ficatul...

Modificările ciclului menstrual și sângerările vaginale neobișnuite după administrarea unui vaccin COVID-19 ar trebui studiate pentru a le liniști pe femei, este de părere un imunolog britanic specializat în fertilitate, comunică BBC, citat de RADOR.

Dr. Victoria Male, de la Imperial College din Londra, a spus că răspunsul imun al organismului este cauza probabilă a acestor fenomene, nu o componentă a vaccinurilor.

Te-ar mai interesa: Ce spune prenumele despre tine. Numerolog: Fiecare...

Nu există dovezi că vaccinurile ar avea vreun impact asupra sarcinii sau fertilității.

Autoritatea de reglementare din Marea Britanie a primit peste 30.000 de rapoarte privind probleme ale ciclului menstrual.

Printre reacțiile înregistrate se numără dureri mai intense decât de obicei în timpul menstruației, întârzieri și sângerări neașteptate.

Astfel de reacții au apărut după toate cele trei vaccinuri COVID-19 aprobate pentru utilizate. Peste 47 de milioane de doze de vaccin au fost administrate până în prezent femeilor din Marea Britanie.

Te-ar mai interesa: Dr. Cezar, despre cea mai dulce OTRAVĂ: „Nu mai ai...

Cu toate acestea, specialiștii susțin că aceste schimbări pot fi cauzate de propriul organism, prin răspunsul imun. Astfel, nu o anumită componentă din ser ar putea fi responsabilă pentru aceste schimbări, făcând vaccinul anti-COVID sigur și din acest punct de vedere.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private