Sari la conținut

Întrebarea virală pe Internet! Te întoarce brusc în anii copilăriei. Care e varianta ta de răspuns?

Întrebarea virală pe Internet! Te întoarce brusc în anii copilăriei. Care e varianta ta de răspuns?

O întrebare simplă care face referire la anii copilăriei a devenit virală pe internet. Întrebarea a fost postată chiar pe pagina de Facebook Doctorul Zilei. Răpunsurile au venit în cascadă, semn că oamenii sunt mai mult decât deschiși să povestească despre copilăria lor minunată, chiar și în câteva cuvinte.

Întrebarea virală pe Internet! Te întoarce brusc în anii copilăriei. Care e varianta ta de răspuns?

Întrebarea care a devenit virală este:

„FĂRĂ SĂ ÎȚI SPUI VÂRSTA, SCRIE CEVA CE ÎȚI AMINTEȘTI DIN COPILĂRIE, CEVA CARE ÎNSĂ NU POATE FI ÎNȚELES DE TINERII DE AZI!!!”

Întrebarea a generat peste 300 de comentarii, iar amintirile din copilărie par să aibă ceva comun: simplitatea și lipsa grijei de mâine. Iată care sunt unele dintre cele mai apreciate comentarii:

Citeste si:
 • Jocurile de pe uliță, șotronul,ruble,bâza,in serile de vară când uitam să mai intram in casă până nu venea mama cu bățul. Nu stiam de tehnologia de azi.O copilărie simplă de la țară. Eram egali,eram prieteni!
 • Practică agricola la începutul anului școlar (toți elevii de la casa a V-a în sus participau timp de 2/3 săptămâni la activitățile agricole desfășurate de școală:la cules de porumb,napi/sfecla furajera, cartofi etc) DISTRACȚIE …GLUME….COPII VESELI.( serveam pauza de masă pe grămezile de legume culese de toți elevii.)
 • Sa nu facem samanta in scara blocului! Sticlele de laptele si sana, pe cartela. Nu te supara frate! Lambada
 • Patinaj, seara, pe mijlocul șoselei înghețate, în botoșei de pâslă, cu clasicele carouri, fără teama de mașini sau de ,,omul rău,,.
 • Pioneer, Matricola,Careu școlar, Citronada, Sifon. Biscuiți Mirela , desene Mihaela. Mihai Constantinescu ,” o lume minunata”
 • Ierbar, insectar la școală. Diafilme pe care le făcea părinții noștri,pentru că seara nu mai aveam program la televizor.Inghetata Polar preferata mea.Desenele cu Mihaela,Sailor Moon.
 • Copilărie fericita, umbrar între duzi, gașca la furat mere din livada, castroane din dovleci, pâinea calda de la cuptorul bunicului, țărână care acoperea picioarele goale, soare arzător ca și acum și la scăldat, toamna la culesul viei, must dulce, ierni cu zăpadă de 2 m, derdeluș, inghetatul mâinilor și picioarelor de nu se mai simțeau, banane înfășurate în ziar și puse pe șifonier, pepsi adus de părinți în noaptea de revelion, cico, pâinea intermediara(15 bani un sfert), ciocolata adevărată mai rar, casetofon, discoteca, ținutul de mana prin parc, primul sărut, fiori în stomac, chiulutul de la ore pentru a vedea Liceenii, statul la coada pentru tacâmuri de pui de la 5 dimineața până când veneau părinții de la servici, la butelii de aragaz, 2 ore de emisiune seara, lumina stinsa, lampa cu carbit și atât de multe lucruri și cu toate acestea eram fericiti

Jocurile copilăriei noastre în Moldova Sovietică

 • Leapșa , rațele si vânătorii , țară / țară vrem ostași , baba oarba , lapte gros, fazan , fața ascunselea etc.
 • Mere coapte în rola, miez de nuca copt pe plita, udat în gradina, scos cartofi, cules păstăi, dus vaca la cireada, muls vaca, chișleag cu mămăligă, cules de vie, must, cules de cireșe, cules de mere, ca mancam pe saturate și nu ni se mai făcea rău niciodată, și eram sănătoși tun…. cautat oua în cuibar la găini….jocurile copilăriei noastre care erau pe ulițele satului, în fața blocurilor sau pe câmpurile din preajma blocurilor…pe timpul vacantelor eram afara la joaca zi lumina și tot nu ne mai saturam … spălat la lighean… și multe altele care astăzi copiilor noștri li se par de Doamne ferește…
 • Iaurt borcan de sticlă, cu capac de ,,aluminiu ,,,nu știu ce material era ,nici acu !
 • Șomul patriei, pionier, șotron, elastic, „Flori, fete sau băieți, muzicanți sau cântăreți”, mersul la teatru, cinema, balet, opera, Cenaclul Flacăra, Gala desenului animat( sâmbăta la pranz), 1001 de seri( 10 minute), etc. A fost o copilărie fericită!
 • Cine a facut prajituri din noroi, decorate cu fel de fel de pietricele, in capace de sticla, manuta sus!

Tu cum ai răpunde la această întrebare?

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.