Sari la conținut

Ion Cristoiu, despre cazul Novak Djokovic: „Dictatura sanitară a vrut să arate că nu-i pasă de nimic”

Ion Cristoiu, despre cazul Novak Djokovic: „Dictatura sanitară a vrut să arate că nu-i pasă de nimic”.

Celebrul jurnalist Ion Cristoiu a demonstrat într-un editorial pe blogul său, că expulzarea tenismanului sârb Novak Djokovic din Australia nu are nicio legătură cu drepturile cetățenești sau cu sportul.

„Sînt convins că Novak Djokovic a fost ținta unui exercițiu pus la cale de Guvernul australian. Un exercițiu de forță la nivel de planetă a Dictaturii sanitare. Australia e una din țările lumii în care s-a instaurat Dictatura sanitară, cea care a luat locul dictaturii fasciste și dictaturii comuniste”, explică Cristoiu.

În motivarea finală a deciziei de expulzare, motivul principal a fost cel conform căruia, prin prezența sa, Novak Djokovici poate „stimula” sentimentul de antivaccinare în cetățenii australieni.

„Alex Hawke, ministrul Imigrației, n-a catadicsit să caute un motiv legal. Prin urmare, în motivarea oficială, admisă de justiția australiană, jucătorul sîrb n-a fost acuzat de încălcarea vreunei legi, ci de faptul că poate stimula prin prezența sa sentimentul antivaccinare”, a subliniat jurnalistul.

Ion Cristoiu, despre cazul Novak Djokovic: „Dictatura sanitară a vrut să arate că nu-i pasă de nimic”

„Novak Djokovic a fost expulzat ca o demonstrație de forță. Dictatura sanitară a vrut să arate că nu-i pasă de nimic. Nici de decizia primei instanțe, nici de impresia că se comportă abuziv. Dinadins ea a optat pentru o motivare absurdă fără nici o legătură cu încălcarea Legii. Pentru ca australienii să se supună și mai tare dictaturii sanitare. Pentru a demonstra la nivel de planetă că dictatura sanitară e permisă într-o țară considerată pînă acum democratică.

Dacă unei vedete ca Djokovic, într-un caz mediatizat în întreaga lume, Guvernul australian i-a făcut ce i-a făcut, pentru că așa au vrut mușchii lui, ce să mai spunem de ce ne-ar putea face nouă?

Novak Djokovic a fost expulzat.

Fără ca ATP să protesteze.

Fără ca vreun alt guvern decît cel sîrb să facă scandal.

Fără ca presa lumii să condamne abuzul. Dimpotrivă, o parte a presei mondiale a salutat abuzul.

Să presupunem că abuzurile la care a fost supus Djokovic s-ar fi petrecut într-o țară cu dictatură pur și simplu.

Indiscutabil, dictatura respectivă ar fi avut probleme pe plan extern și chiar intern.

Abuzurile s-au petrecut însă într-un nou tip de Dictatură: Dictatura sanitară.

Cazul Djokovic a fost un exercițiu la nivel planetar.

Un exercițiu menit a testa dacă dictatura sanitară poate lua locul dictaturilor fasciste sau comuniste.

Expulzarea jucătorului a dovedit că dictatura sanitară, instaurată în numele luptei împotriva Pandemiei și pe fondul fricii de boală, se poate desfășura în voie, fără a stîrni reacțiile create de obicei pînă acum de dictaturile tradiționale”, a concluzionat maestrul Ion Cristoiu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel