Sari la conținut

Ion Țiriac atacă dur în scandalul de dopaj al Simonei Halep: „Are o mare problemă!”

Scandalul privind suspendarea Simonei Halep din circuit pentru dopaj a cutremurat întreaga lume a sportului, dar și apropiații.

Un apropiat de-ai sportivei, fostul mare jucător de tenis Ion Țiriac a declarat că Simona Halep ”are o mare problemă”, dar a ținut să facă și un apel.

Ion Țiriac, prima reacție după ce Simona Halep a fost suspendară provizoriu pentru dopaj

Ion Țiriac i-a îndemnat pe toți să fie alături de Simona Halep, care încearcă acum să-și dovedească nevinovăția.

„Cred că Simona are o problemă mare. S-ar putea să fie o problemă care să îi schimbe viitorul. Cred că trebuie să fim alături de un om care trebuie să-şi dovedească nevinovăţia”, a spus Ion Țiriac, citat de Observatornews.

Simona Halep, prinsă dopată. Cum ar fi ajuns să ia Roxadustat

Familia o susţine în cel mai important meci al vieţii.

„Nu e uşor prin ce trecem. Dar cu credinţă şi cu ajutorul Domnului o să se rezolve totul. Organele o să facă dreptate. Simona nu este vinovată cu absolut nimic”, susţine Stere Halep, tatăl sportivei. Întrebat dacă medicamentul i-a fost prescris de medic şi Simona nu a ştiut, bărbatul răspunde: „Ea a luat pentru glandă atunci, dar … Nu ştim nimic.”

Este una dintre ipotezele luate în calcul: ca Simona să fi luat medicamentul în necunoştinţă de cauză. „A fost o medicaţie neglijent administrată de oameni care nu au verificat minim legislaţia anti-doping”, afirmă Alin Popescu, medic sportiv.

simona

Cu ce ar fi ajutat-o substanţa Roxadustat pe Simona Halep?

„Pentru a rezista efortului la care este supusă în timpul competiţiilor. Nimeni nu poate să spună cu certitudine ce i s-a întâmplat Simonei. Sportivii nu iau decizii singuri”, explică Gabriela Andreiaşu, şefa Agenției Anti-Doping din România.

Ce riscă Simona Halep după scandalul de dopaj

Simona Halep riscă o suspendare de patru ani. Recunoaşterea faptei şi lipsa vinovăţiei sunt singurele opţiuni care ar putea reduce sancţiunea la jumătate. Doar că stigmatul unui astfel de scandal şi pauza pot fi fatale pentru cariera tenismenei.

„Nu mai are 20 de ani. Are o vârstă foarte tânără, dar totuşi în a doua jumătate a vârstei pentru sport. Greu … Nu ştiu cum a fost găsită vinovată, unde sunt probele. Foarte probabil, trebuie să-şi angajeze nişte legalişti care să sape cât se poate de adânc în această problemă”, spune Ion Ţiriac.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel