joi, martie 30, 2023

Ipoteza valului doi ne poate prinde cu spitalele pline. Cazurile confirmate de coronavirus au explodat, autoritățile încearcă să gestioneze situația cât mai bine și speră la responsabilizarea de îndată a populației.

Foarte mulți au neglijat minimele măsuri de protecție impuse de oficiali în condițiile date, iar în unele adunări de populație, distanțarea nu există.

Drept pentru care, am putea să fim mai aproape decât am crede de un nou val de infectări.

Te-ar mai interesa: INSP: Creştere bruscă a numărului de viroze. Peste...

Secretarul de stat Raed Arafat lansează un avertisment extrem de important pentru populaţie: în condiţiile în care numărul de cazuri noi de infectare cu COVID-19 a crescut în ultima perioadă, autorităţile ar putea ajunge până la reinstituirea stării de urgenţă în România.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, atrage atenţia că situaţia epidemiologică din România nu este una stabilă, însă consideră că este încă prea devreme pentru a se pronunţa dacă numărul de cazuri în creştere din ultimele zile reprezintă semnul unui al doilea val de îmbolnăviri în creştere.

Te-ar mai interesa: Semnal de alarmă: A crescut cu 16% incidenţa cazur...

Arafat spune că riscul este foarte mare în acest moment şi ar putea apărea oricând noi focare, pentru că oamenii au început să nu mai respecte unele reguli.

“La acest moment suntem într-o creştere pe care o vedem. Acum suntem la 340, 320 de cazuri. Această cifră ne arată că totuşi situaţia nu este stabilă şi am mai zis acest lucru, e prea devreme să spunem că va fi un val care va creşte continuu.

Te-ar mai interesa: Mirosul ciudat care anunță că ai DIABET. Plus alte...

Trebuie să urmărim câteva zile, să vedem care este creşterea, dar semnalele, calculele pe care le au unii experţi care ne fac modelări pe situaţie nu sunt optimiste deloc. La acest moment, este risc să vedem o creştere continuă şi să avem o răspândire din nou în comunitate, să apară mai multe focare, pentru că, din păcate, lumea nu mai respectă unele reguli”, a precizat Raed Arafat pentru Observator.

Te-ar mai interesa: TOP 5 alimente anti-îmbătrânire. Include-le neapăr...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private