miercuri, octombrie 5, 2022

Mâncărimile şi iritaţiile de pe pielea picioarelor sunt primele semne care arată că ai o ciupercă. Netratată corect, infecţia poată să apară din nou.

Aproximativ 15-30% din populaţie a făcut o infecţie cu ciuperca piciorului. Bărbaţii sunt de două ori mai predispuşi decât femeile, iar problemele sunt mult mai acute atunci când este cald afară.

Ciuperca piciorului apare mai ales la persoanele care stau mult timp încălţate sau la cele care poartă pantofi căptuşiţi cu materiale plastice ce menţin umezeala şi căldura.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, despre mezeluri: O supercarne. În l...

„Poartă ciorapi din bumbac care absorb transpiraţia şi foloseşte antiperspirante pentru picioare. Mai recomand purtarea unor pantofi cu talpă din piele şi nu sintetică, pantofi care au perforaţii sau sandale. Nu umbla desculţ în sălile de sport sau pe marginea piscinelor pentru că apa călduţă care bălteşte poate fi sursa infectării cu ciuperci“, te sfătuieşte Mihaela Leventer, medic dermatolog.

De asemenea, ca să previi infectarea cu ciuperci nu purta încălţările altor persoane, cum sunt papucii de casă pe care îi pot folosi mai mulţi membri ai familiei.

„În plus, nu folosi aceleaşi prosoape pentru mai multe regiuni ale corpului şi nici prosoape ale altor persoane“, te mai sfătuieşte Mihaela Leventer.

Te-ar mai interesa: Alimentul care trebuie scos din dietă. Profesorul ...

Tratament cu unguent sau pudră pentru iritaţiile de pe pielea picioarelor

Primele semne care arată că ai o ciupercă sunt mâncărimile şi iritaţiile pielii. În lipsa unui tratament corect, pot apărea fisuri sau crăpături ale pielii, în special la călcâie, care jenează la mers şi pot duce la infecţii bacteriene mult mai grave.

Ciuperca se poate extinde la pielea din jurul degetelor de la picioare, în alte părţi ale corpului sau la unghii.

„Pentru a putea fi vindecată, ciuperca piciorului necesită aplicarea unui tratament local care să o omoare şi o igienă permanentă, pentru a nu recidiva“, afirmă Mirela Puchiliţă, Product Manager Gedeon Richter. Cea mai simplă formă de tratament este ştergerea pielii cu o soluţie de alcool iodat cu acid salicilic, care se prepară în farmacie, sau ungerea spaţiilor dintre degete cu un colorant care usucă perfect pielea şi împiedică supravieţuirea ciupercilor.

Te-ar mai interesa:  „Boala celor bogați”, tratată foarte simplu. Spec...

„Se pot folosi antimicotice sub formă de unguent, cremă, pudră sau spray, alese după sensibilitatea subspeciei de ciuperci care produce infecţia. Acestea trebuie aplicate seară de seară, timp de o lună“, mai spune medicul dermatolog Mihaela Leventer.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private