Sari la conținut

Israelul în situație de criză majoră: tulpina Delta face ravagii! Ce se întâmplă cu populația vaccinată?

tulpina Delta face ravagii

Varianta Delta este aici. Identificată pentru prima dată în India, această formă mai transmisibilă a noului coronavirus s-a răspândit în cel puțin 77 de țări și regiuni și reprezintă acum mai mult de 20% din toate cazurile din S.U.A. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au identificat-o ca pe o „variantă de îngrijorare”. Dacă ratele de vaccinare nu reușesc să țină pasul cu răspândirea sa, spun experții, varianta ar putea duce la noi creșteri ale COVID în părți ale țării în care o proporție substanțială a populației rămâne nevaccinată.

Creșterea numărului de noi cazuri de coronavirus în Israel în ultimele zile a stârnit temeri că țara se întoarce la reguli de distanțare socială și măsuri de restricție. Potrivit ultimelor informații, în ultima săptămână au fost înregistrate 1000 de cazuri noi, o cifră care sperie autoritățile și cadrele medicale.

Potrivit Playtech, medicul Arnon Shahar a transmis un mesaj prin care îi sfătuiește pe tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani să se vaccineze, fiind singura soluție pentru a opri un nou focar de infecție cu tulpina indiană (Delta).

”Diferenţa dintre noi şi restul lumii este că avem un procent major de vaccinări în Israel, în special în rândul persoanelor în vârstă şi cele care se află în categoriile de risc. Acum, odată cu aprobarea FDA (Agenția federală pentru hrană și medicamente a Statelor Unite) pentru imunizarea tinerilor de peste 12 (ani), ne concentrăm pe vaccinarea acestui grup cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani şi încercăm să îi facem să înţeleagă importanţa vaccinării”, a declarat medicul menționat.

Odată cu creșterea cazurilor de Covid-19, generate de tulpina indiană, autoritățile au început să reintroducă restricții mai dure pentru cetățeni, după ce Guvernul decisese să relaxeze aceste restricții. Astfel, prsoanele vaccinate sunt rugate să folosească din nou masca în spații publice, să păstreze distanța socială, precum și alte reguli anti-Covid-19.

„Din cauza creşterii numărului de infectări, Ministerul Sănătăţii a anunţat că începând de astăzi, 25 iunie, la prânz (09:00 GMT), vor fi necesare măştile în toate locurile care nu sunt la exterior, cu excepţia locuinţelor”, a precizat ministerul Sănătății israelian într-un comunicat de presă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.