Sari la conținut

Îți dorești să înveți o limbă străină? Cum funcționează procesul și care sunt cele mai ușoare limbi străine

Fluența într-o limbă străină este greu de atins, însă nu imposibil. Procesul de a transforma, a decima fraza în limba străină și a o trece prin filtrul limbii materne este complicat. Dacă vrem să învățâm mai mult despre o anumită cultură și să le învățăm și limba acest lucru ne va schimba și modul în care gândim.

Lingviștii împart o limbă în 3 categorii – fonologia (cum se aud sunetele și cuvintele) , gramatica (cum sunt organiate acestea în propoziție) și cuvintele de sine stătătoare (cum ideile și obiectele sunt reprezentate verbal). Spre exemplu, pentru englezi, există 44 de sunete cu care aceștia operează în vorbire, sintaxa subiect-obiect-verb  și peste un milion de cuvinte care sunt compuse din cele 26 de litere ale alfabetului latin. Provocare în a învăța o limbă străină este să rămâi cât mai aproape de caracteristicile propriei tale limbi (dacă sintaxa, gramatica și fonologia seamănă atunci va fi ușor să înveți.)

„Dacă limba străină pe care o înveți are o morfologie bogată, atunci lucrurile vor fi ușoare” spune Nuria Sagarra , psiholingvist.

Cea mai ușoară limbă pe care o poți învăța dacă ești englez sau român, spune Sagarra, este spaniola, deoarece are o sintaxă asemănătoare. Într-un studiu realizat de Sagarra, au descoperit că oamenii citesc limba cu propria lor structură a limbii materne. După foarte mult exercițiu, aceștia pot face transferul și pot chiar gândi în limba străină. Totul se face prin perseverență și exercițiu.

Franceza, engleza, spaniola, daneza, suedeza, norvegiana sunt cotate ca fiind cele mai ușoare limbi străine. Limba hindi, tailandeza, greaca, mandarina, araba, turca, japoneza, chineza, farsi sunt cele mai dificile deoarece au un altfel de alfabet și o structură diferită, însă nu sunt imposibil de învățat!

A.

Ana Maria Nitu

Ana Maria Nitu, studiază la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, a fost jurnalist la Evenimentul zilei, www.evz.ro si Doctorulzilei, www.doctorulzilei.ro

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel