Sari la conținut

Îți îndrepți părul des? Atenție!!! Plăcile chimice de îndreptat părul sunt legate de un risc mai mare de cancer uterin

Îți îndrepți părul des? Atenție!!! Plăcile chimice de îndreptat părul sunt legate de un risc mai mare de cancer uterin

Pe 17 octombrie, Institutul Național de Științe ale Sănătății Mediului (NIEHS) a publicat concluziile studiului Sister, inclusiv date de la peste 33.000 de femei care au fost urmărite timp de aproape 11 ani.

Plăcile chimice de îndreptat părul sunt legate de un risc mai mare de cancer uterin

 

Scopul a fost să identifice factorii de risc pentru cancerul de sân și alte afecțiuni de sănătate, iar cercetătorii au descoperit ceva alarmant.

Potrivit studiului, în intervalul de timp respectiv, 378 de femei au fost diagnosticate cu cancer uterin, iar cele care au folosit aparate de îndreptat părul de peste patru ori în anul precedent „au avut mai mult de două ori mai multe șanse de a dezvolta cancer uterin în comparație cu cele care nu au folosit produsele.”

Risc mai mare pentru femeile de culoare

Aproximativ 60% dintre femeile care au raportat că folosesc produse pentru îndreptarea părului s-au autoidentificat ca fiind negre, se arată în comunicatul de presă.

„Deoarece femeile de culoare folosesc produse pentru îndreptarea părului sau produse de relaxare mai frecvent și tind să inițieze utilizarea la vârste mai fragede decât alte rase și etnii, aceste constatări pot fi și mai relevante pentru ele”, a spus Che-Jung Chang, un autor al studiului și un cercetător în cadrul NIEHS Epidemiology Branch în comunicatul de presă.

Deși studiul nu a inclus mărci specifice, există anumite substanțe chimice care pot contribui la creșterea riscului de cancer uterin, inclusiv:

  • Parabeni
  • Bisfenol A
  • Metalele
  • Formaldehidă

Pentru alte produse de păr pe bază de substanțe chimice, cum ar fi culorile, decolorarea, vopselele de păr și permanentele, cercetătorii nu au găsit asocieri cu cancerul uterin.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel