joi, martie 30, 2023

Johnson & Johson a solicitat competitorilor să examineze chegurile de sânge care se formează în urma vaccinului. AstraZeneca a fost interesată să-și unească forțele cu competitorii pentru a investiga problema siguranței și pentru a comunica beneficiile și riscurile vaccinului, dar Pfizer și Moderna nu au văzut necesitatea acțiunii de grup, conform Wall Street Journal.

Johnson & Johnson a contactat în mod privat rivalii producători ai vaccinului Covid-19 pentru a le cere să se alăture efortului de a studia riscurile formării cheagurilor de sânge și de a vorbi cu o singură voce despre siguranță, dar Pfizer Inc. și Moderna Inc. au refuzat.

Te-ar mai interesa: Alimentul dulce care hrăneşte celula hepatică. Ind...

AstraZeneca, o companie britanico-suedeză, afectată la rândul ei de mai multe săptămâni din cauza îngrijorărilor similare legate de riscurile de coagulare, a acceptat invitaţia.

Șase femei care au primit vaccinul Johson & Johson au dezvoltat cheaguri, iar una a murit, din mai mult de șapte milioane de doze administrate în SUA, potrivit oficialilor federali din domeniul sănătății. Evenimentul advers specific nu a fost raportat de persoanele care au primit vaccinurile Pfizer și Moderna, au declarat oficialii.

Autorităţile federale americane din domeniul sănătăţii au recomandat marţi sistarea utilizării vaccinului Johnson & Johnson cel puţin pentru câteva zile.

Te-ar mai interesa: „Fântâna Tămâduirii” din România care vindecă oric...

Pfizer şi Moderna au obiectat considerând că nu este nevoie să dubleze eforturile depuse de agenţiile federale americane care analizează deja cazurile de cheaguri sangvine şi investighează cauzele lor, potrivit articolului publicat în The Wall Street Journal.

Astfel de efecte adverse specifice nu au fost raportate în rândul persoanelor care au fost imunizate cu vaccinurile Pfizer şi Moderna, au precizat reprezentanţii celor două companii americane.

Te-ar mai interesa: Analizele esențiale care te ajută să depistezi bol...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private