Sari la conținut

Juristul Gheorghe Iancu despre măsurile de relaxare: „Sunt încălcate patru reguli din Constituție”

Profesorul Gheorghe Iancu, ce a îndeplinit funcția de Avocatul Poporului în perioada 2011-2012, susține că sunt încălcate drepturile constituționale ale cetățenilor prin măsurile de relaxare ce tocmai au fost impuse de către Guvernul Cîțu și președintele Klaus Iohannis.

„Sunt încălcate vreo 3-4 reguli din Constituție. În primul rând este încălcat Art. 1 din Constituție, care vorbește de faptul că drepturile și libertățile cetățenilor trbeuie să fie respectate. Prin Legea 55, s-a ajuns la tergiversare a încălcării unor drepturi. (…) Art. 16 din Constituție vorbește despre egalitatea de drepturi și spune că cetățenii sunt egali în fața legii și autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări.

Nimeni nu este mai presus de lege, ca urmare cei care promovau vaccinul experimental au fost mai presus ca legea.

În al trei-lea rând, mai aveam dreptul la sănătate. În ceea ce privește dreptul la sănătate, există de curând un argument, în sensul că oamenii au dreptul să beneficieze de medicamentele corespunzătoare. (…) Mai există și o restrângere a exercitării drepturilor, care se poate face doar prin lege și nu prin hotărâri ale unor organizații precum inspectorate etc.”, a explicat profesorul Gheorghe Iancu într-un interviu pentru Antena3.

Totodată, el susține că Hotărârea de Guvern ar putea fi contestată, prin Avocatul Poporului.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.