vineri, august 12, 2022

În urmă cu doar câteva momente, Președintele României a prezentat la Palatul Cotroceni, măsurile de relaxare vor urma să intre în vigoare în țara noastră, pe fondul scenariului verde.

Discursul Președintelui însumează concluziile ședinței convocate mai devreme în cursul zilei, la care au participat premierul Florin Cîţu, vicepremierul Dan Barna, miniștrii Lucian Bode (Interne), Nicolae Ciucă (Apărare), Ioana Mihăilă (Sănătate) şi secretarul de stat, șeful DSU, Raed Arafat și directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), dr. Adriana Pistol.

Te-ar mai interesa: Oana și Viorel Lis la capătul puterilor: „Să fii c...

Declarațiile Președintelui Klaus Iohannis:

Am pregătit și un calendar de relaxare, pas cu pas:

 • Din 15 mai:
  • se elimină portul măștii în exterior, cu câteva excepții, cum ar fi piețele, târgurile sau stațiile de transport public;
  • Se elimină restricțiile de circulație noaptea, precum și restricțiile de program ale magazinelor;
  • Activitățile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din capacitate;
  • În ceea ce privește școlile păstrăm în continuare scenariul galben, verde, însă este de așteptat ca majoritatea școlilor să intre imediat în scenariul verde, față în față.
 • 1 iunie:
  • Evenimentele private cu maximum 70 de persoane în exterior și 50 de persoane în interior. Dacă organizatorul garantează că TOATE persoanele sunt vaccinate se renunță la limitarea numărului din interior. Similar la sălile de sport;
  • Va crește capacitatea de ocupare în hoteluri și în restaurante;

Alte măsuri vor fi anunțate gradual, de la 1 iulie și de la 1 august.

Această relaxare va fi condiționată și de gradul de vaccinare. Aceste măsuri au fost discutate astăzi. Ele vor fi în detaliu enunțate de comitetul pentru situații de urgență.

Am discutat despre pandemie, despre campania de vaccinare si despre măsuri de relaxare. A fost prea multă suferință în România, în acest an de zile. Trebuie să ne amintim și de cei care au făcut posibilă gestionarea acestei pandemii – datorăm mulțumiri medicilor și personalului medical;

Te-ar mai interesa: Scoasă cu ambulanța din emisiunea „Vorbește Lumea”...

Pandemia parcă s-a redus un pic, suntem în pregătiri pentru România post-pandemică. Dacă ne vaccinăm cu toții, pandemia se va reduce. Eu nu îmi doresc ca această Românie să fie identică cu cea de dinainte. În această nouă Românie trebuie să facem reforme, să facem școlile mai sigure, economia crește, salariile cresc iar viața românilor devine mai bună. Cum putem să ajungem acolo?

Te-ar mai interesa: S-a aflat adevărul despre pastilele cu iod! Din ca...

În ultimele săptămâni, de la o zi la alta numărul de bolnavi a scăzut, la fel cel al deceselor și al persoanelor de la ATI. În același timp, campania de vaccinare a prins viteză. Avem zilnic peste 100 de mii de persoane care se vaccinează. Am parcurs un drum lung, dar este nevoie de mult mai mult. Nu este altă cale de a finaliza pandemia cu succes.

Astăzi am stabilit următoarele ținte: la 1 iunie, 5 milioane de persoane vaccinate, la 1 iulie, 6 milioane de persoane vaccinate, la 1 august, 7 milioane de persoane vaccinate.”

Te-ar mai interesa: Alimentele care cresc riscul de a suferi de demenț...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private