Sari la conținut

Combină aceste două alimente pentru protecție sporită împotriva cancerului. Elimină toată murdăria de pe colon și îți oferă doza necesară de antioxidanți

Kefir cu seminte de in: proprietăți anticancerigene
Sursă foto: Getty Images
O metodă simplă de curățare a intestinelor, neagresivă și la îndemâna noastră este consumul SEMINŢELOR DE IN în amestec cu KEFIRUL.

Kefirul este un lapte fermentat, cultivat, cu un conținut ridicat de nutrienți și probiotice, ceea ce îl face foarte benefic pentru digestie și sănătatea intestinelor. Este ca un iaurt de băut, dar are o consistență mai subțire. Fabricat din boabe de chefir, produsul final al procesului de fermentare este cel care conferă chefirului un gust picant.

Semințele de in, pe de altă parte, sunt un aliment pe bază de plante care este cunoscut și sub numele de „superaliment” datorită multitudinei de beneficii pentru sănătate pe care le oferă.

În acest articol, vom discuta de ce ar trebui să adăugați chefirul și semințele de in în dieta dumneavoastră, oferindu-vă beneficiile sale pentru sănătate care sunt susținute de cercetări.

Ambele sunt încărcate cu nutrienți

Potrivit Food Central, chefirul conține o mulțime de nutrienți și este o sursă excelentă de calciu, proteine și vitamine din complexul B, în timp ce semințele de in conțin cantitatea potrivită de grăsimi omega-3, lignani și fibre. Este perfect să îl adaugi la masă dacă vrei să ai o dietă sănătoasă.

Dar cum rămâne cu cei care au intoleranță la lactoză?

Chefirul are un conținut scăzut de lactoză datorită bacteriilor lactice care pre-digeră lactoza care se găsește în chefir. Un studiu din 2003 a susținut că chefirul poate îmbunătăți digestia și toleranța la lactoză la adulți. Așa că lăsați deoparte grijile, puteți bea chefir chiar dacă aveți maldigestie de lactoză.

Proprietăți anticancerigene

Studiile au arătat că atât kefirul, cât și semințele de in au în compoziția lor, componente care ajută la combaterea celulelor canceroase.

O cercetare din 2007 a dezvăluit că extractele de chefir conțin proprietăți care pot inhiba creșterea celulelor canceroase de sân umane. La fel ca și semințele de in, care sunt o sursă bogată de lignani, sunt utile în reducerea riscului și în tratamentul cancerului de sân.

Detox colon
Sursă foto: Pintrest

Îmbunătățește sănătatea digestivă

După cum am menționat, chefirul este bogat în probiotice, ceea ce înseamnă că poate ajuta la restabilirea echilibrului bacteriilor prietenoase din intestinul tău. Probioticele sunt cunoscute pentru mai multe beneficii pentru sănătate, iar tratarea și prevenirea bolilor gastrointestinale este unul dintre ele.

Semințele de in sunt, de asemenea, utile în îmbunătățirea sănătății digestive. Ele sunt bogate în fibre alimentare, ceea ce înseamnă că adăugarea lor în dieta ta va promova mișcările intestinale regulate.

Proprietăți antibacteriene

Studiile sugerează, de asemenea, că atât kefirul, cât și semințele de in au proprietăți antibacteriene. Experții spun că chefirul conține tulpini probiotice care pot lupta împotriva bacteriilor dăunătoare. În timp ce extractele de semințe de in au un agent antimicrobian care poate combate E.coli, care se găsește în legumele proaspăt tăiate.

Îmbunătățirea sănătății generale

În afară de sănătatea intestinală, chefirul și semințele de in pot îmbunătăți sănătatea generală. Kefirul, fiind o băutură probiotică, este o băutură sigură și ieftină care are un mare potențial în promovarea sănătății, după cum spun experții. Nu numai că probioticele sunt benefice pentru sănătatea intestinală, dar s-a dovedit că stimulează și sistemul imunitar.

Semințele de in, pe de altă parte, nu sunt probiotice, dar pot îmbunătăți și ele sănătatea ta generală.

Datorită conținutului său ridicat de fibre, semințele de in sunt considerate prebiotice sau „hrana probioticelor”. Acestea acționează ca un îngrășământ în care ajută și stimulează creșterea bacteriilor sănătoase din intestin. Cu alte cuvinte, semințele de in ajută chefirul să își facă treaba, adică să vă facă organismul sănătos.

Kefirul și semințele de in sunt sigure și eficiente, iar multe cercetări de până acum susțin acest lucru. Cu toate acestea, dacă aveți un sistem imunitar compromis, este totuși mai bine să vă consultați medicul înainte de a bea chefir.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel