Sari la conținut

Fructul care poate îmbunătăți sănătatea mentală în doar patru zile

boli psihice
Sursă foto: BBC
studii noi în sănătate mintală

Dacă vă simțiți deprimat și aveți nevoie de un impuls de bună dispoziție, luați în considerare consumul unui kiwi. Potrivit unui studiu recent, consumul acestor fructe pufoase ar putea să vă îmbunătățească atât vitalitatea, cât și starea de spirit în doar patru zile.

Cercetătorii din Noua Zeelandă au descoperit că, consumul de kiwi poate îmbunătăți starea de spirit a unei persoane în doar patru zile, a relatat New York Post citând un studiu publicat în British Journal of Nutrition.

Efectele pozitive raportate asupra sănătății mintale sunt atribuite conținutului ridicat de vitamina C din kiwi. Vitamina C este recunoscută pentru capacitatea sa de a îmbunătăți starea de spirit și vitalitatea generală, printre alte beneficii pentru sănătate, potrivit raportului New York Post.

Pentru a examina presupusele proprietăți de îmbunătățire a stării de spirit ale fructului de kiwi, cercetătorii au efectuat un experiment alimentar la care au participat 155 de adulți cu niveluri scăzute de vitamina C.

Pe parcursul a opt săptămâni, indivizii au fost repartizați într-unul dintre cele trei grupuri: un grup placebo, un grup care a primit un supliment de 250 mg de vitamina C sau un grup care a consumat două kiwi zilnic. Aceștia au fost apoi instruiți să își evalueze în fiecare zi vitalitatea, starea de spirit, calitatea somnului și activitatea fizică.

kiwi
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cercetătorii au descoperit că atât grupul care a consumat vitamina C, cât și cel care a consumat kiwi, au raportat o stare de spirit îmbunătățită, dar numai cel din urmă grup a declarat că a simțit o creștere a succesului.

Kiwi îmbunătățește sănătatea mintală în doar4 zile

Cei care au consumat kiwi au spus că au perceput schimbări ale dispoziției în doar patru zile. Oamenii de știință au pus aceste beneficii pentru sănătatea mintală pe seama conținutului ridicat de vitamina C al acestui fruct.

„Este grozav pentru oameni să știe că mici schimbări în dieta lor, cum ar fi adăugarea de kiwi, ar putea face o diferență în modul în care se simt în fiecare zi”, a declarat Tamlin Conner, coautor al studiului, care predă psihologia la Universitatea din Otago.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: